Greek National Pride

εγκυρη, αμερόληπτη ενημέρωση

Salt Range μια περιοχή την οποία επισκέφτηκαν οι Έλληνες Μακεδόνες, χιλιάδες χρόνια πριν!


Αλέξανδρος: από την Πέλλα στο Jalalpur!
Το Salt Range είναι μία ορεινή περιοχή στο Πακιστάν. Πήρε το όνομά της από τις μεγάλες αποθέσεις άλατος σε μορφή βράχων (ένα είδος ασβεστολιθικού πετρώματος). Στην περιοχή βρίσκει κανείς απομεινάρια από οχυρά και ναούς.
Στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκει κανείς απομεινάρια πολιτισμών, που στην πραγματικότητα μαρτυρούν την ροή της… ιστορίας του τόπου!

Αυτά τα οχυρά αλλά και οι ναοί είναι μία ένδειξη -αν όχι απόδειξη- για το πόσο άθικτα είναι πολλά από τα μνημεία της εποχής.

Ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας (όλοι οι Έλληνες ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, σαν να λέμε Περικλής ο Αθηναίος δηλαδή!) πήγε στην περιοχή αυτή δύο φορές.

Μία από την περιοχή Ταξίλα και μία αργότερα όταν οι άνδρες του ανρήθηκαν να συνεχίσουνε πέρα από τον ποταμό Μπεας. Από εκεί ο Αλέξανδρος όδευσε προς την Αραβική θάλασσα στον δρόμο του προς την Βαβυλώνα.

Εκεί κατασκευασμένο από μία ΜΚΟ υπάρχει το πολύ όμορφο μνημείο το οποίο και σας παρουσιάζουμε –σε αποκλειστικότητα- από το TaXalia!

Το μνημείο του Έλληνα στρατηλάτη βρίσκεται στην περιοχή Salt Range κοντά στην πόλη Jalalpur.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το μνημείο!

(Απο το φιλο Μανώλη)

Ιουνίου 27, 2010 - Αναρτήθηκε από τον/την | "Greek National Pride" blog, ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Υποβολή σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 162 other followers