Greek National Pride

εγκυρη, αμερόληπτη ενημέρωση

Aπορρίπτει η Μόσχα τις κατηγορίες για το δίκτυο “κατασκοπείας”


Κατηγορηματικά απορρίπτει η Μόσχα τις κατηγορίες ότι δέκα Ρώσοι πράκτορες δρούσαν στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τις «ανεδαφικές» και «πισωγύρισμα στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου» με την πρόσθετη επισήμανση ότι πίσω από τις “αποκαλύψεις” βρίσκονται σκοτενά έντρα των αμερικανικών υπηρεσιών που επιθυμούν να ζημιώσουν τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις. Επίσης, Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι το περιστατικό αναμένεται να προκαλέσει ένταση στις καλές σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνελήφθη στην Κύπρο, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, 11ος ύποπτος, ο 54χρονος Καναδός φυγόδικος Robert Christopher, ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Ουγγαρία. Ο Christopher βρίσκεται στο νησί από τις 17 Ιουνίου και διέμενε μόνος του σε διαμέρισμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρνακας.

Εναντίον του εκδόθηκε προσωρινό ένταλμα για αδικήματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κατασκοπείας και συνομωσίας που διαπράχθηκαν στις ΗΠΑ από το 1990 μέχρι το 2010. Η Ιντερπόλ απέστειλε στην Κυπριακή Δημοκρατία το Σάββατο διεθνές ένταλμα σύλληψης του Christopher ύστερα από αίτηση των ΗΠΑ οι οποίες καταζητούν τον φυγόδικο για να δικαστεί για κατασκοπεία προς όφελος της Ρωσίας και για ξέπλυμα περίπου 40 χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων.

Προηγήθηκε χθες η σύλληψη δέκα ατόμων στις ΗΠΑ, που φέρονται να είναι Ρώσοι κατάσκοποι, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του FBI. Οι συλλήψεις προέκυψαν ύστερα από μια μακρόχρονη έρευνα σε τέσσερις πολιτείες, στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσεϊ, τη Βοστώνη και τη Βόρεια Βιρτζίνια. Οι 8 από τους 11 συλληφθέντες φέρονται να βρίσκονταν σε μακροχρόνιες αποστολές και μάλιστα με ισχυρή κάλυψη, ενώ άλλοι δύο είχαν μικρότερο ρόλο στο ρωσικό πρόγραμμα κατασκοπείας.

Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Ήδη τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συνωμοσία και ενέργεια κατά ξένου κράτους, οι οποίες επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ιουνίου 30, 2010 - Αναρτήθηκε από τον/την | ΗΠΑ, ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ, ΡΩΣΙΑ

1 σχόλιο »

  1. ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ…………….

    Comment από ΕΥΜΕΝΗΣ | Ιουνίου 30, 2010


Υποβολή σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 161 other followers