Greek National Pride

εγκυρη, αμερόληπτη ενημέρωση

Έτοιμο το ΝΑΤΟ για απόβαση στην Λιβύη! – Σε επιφυλακή η 82η και η 101η Μεραρχίες στις ΗΠΑ

Το ΝΑΤΟ “ζεσταίνει τις μηχανές του” για επέμβαση στην Λιβύη και όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την έδρα της Συμμαχίας:

“Είναι θέμα ημερών να ληφθεί απόφαση επέμβασης προς την κατεύθυνση πρώτον του απεγκλωβισμού των ξένων υπηκόων και δεύτερον για την προστασία του άμαχου πληθυσμού”

Υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας που δεν εξομολογείται δημοσίως, αλλά είναι κρίσιμος: Η ανάγκη να επανέλθει η η αγορά πετρελαίου σε φυσιολογικούς ρυθμούς και να εξαφανιστεί το +45% στην τιμή του που διαμορφώθηκε σε μερικές ημέρες και έχει φέρει σε τεράστια αναστάτωση τις αγορές.

 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα, έκτακτη σύνοδο των συμμάχων για να συζητηθεί το θέμα της σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη πολλά σκάφη του 6ου αμερικανικού Στόλου βρίσκονται στην περιοχή, όπως και ρωσικά, γαλλικά, βρετανικά και ιταλικά σκάφη. Στις ΗΠΑ η 82η και 101η αερομεταφερόμενες Μεραρχίες έχουν εισέλθει σε κατάσταση μερικής επιφυλακής.

“Η κατάσταση στη Λιβύη αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας. Αυτή η κρίση στη γειτονική μας περιοχή επηρεάζει Λίβυους πολίτες και πολλούς πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ μπορεί να αναλάβει δράση για να διευκολύνει και να συντονίσει κάθε ενέργεια των χωρών μελών, εάν και όταν αποφασίσουν να ενεργήσουν. Άρα επιστρέφω εντός λίγων ωρών στις Βρυξέλλες”, πρόσθεσε σε μήνυμά του στο Tweeter (!) ο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, λίγο πριν παραστεί στην σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Γκέντελε, κοντά στη Βουδαπέστη.

“Πριν από αυτό, θα συναντηθώ με τους υπουργούς Άμυνας και θα συζητήσω μαζί τους με ποιό ρεαλιστικό τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις των γεγονότων αυτών”, αναφέρει ο Ράσμουσεν, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των ξένων πολιτών και στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

“Είναι λίγο πρόωρο να μπούμε σε λεπτομέρειες, αλλά είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ έχει στη διάθεσή του μέσα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες περιστάσεις και το ΝΑΤΟ μπορεί να ενεργήσει ως πάροχος μέσων και συντονιστής, όταν και εάν τα κράτη μέλη θελήσουν να ενεργήσουν”, είπε.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι εξετάζονται όλες οι επιλογές, μεταξύ των οποίων και η εγκαθίδρυση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Λίαμ Φοξ δήλωσε ότι η Βρετανία συζητά με την ηγεσία του ΝΑΤΟ για τον συντονισμό των προσπαθειών για την απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Λιβύη τις επόμενες ημέρες.

Στις Βρυξέλλες, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν ευρύ φάσμα επιλογών για την απομάκρυνση 5.000-6.000 Ευρωπαίων πολιτών που βρίσκονται ακόμη στη Λιβύη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φεβρουαρίου 25, 2011 - Αναρτήθηκε από τον/την | "Greek National Pride" blog, ΛΙΒΥΗ, ΝΑΤΟ

14 σχόλια »

  1. Ο ψυχοπαθής Καντάφι πρέπει να ανατραπεί και να εξοντωθεί , το ΝΑΤΟ σύμφωνα με το νέο ρόλο του πρέπει να δράσει.

    Comment από Πελταστής | Φεβρουαρίου 25, 2011

  2. Τόσα χρόνια δεν τον ανέτρεψαν, τώρα θα το κάνουνε ;;;;;;

    Comment από Pingback | Φεβρουαρίου 25, 2011

  3. @2.Καλλιο αργα παρα ποτέ.

    Comment από Δ.Ι. | Φεβρουαρίου 25, 2011

  4. ΑΚΡΙΒΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΑΤΟ ( ΠΟΥΝΤΟ ?)
    ΕΧΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟ ΡΟΛΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΟΡΡΥ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΠΑΡΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.
    ΚΑΛΛΙΟ ΑΥΓΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΥΡΕ ΛΟΙΠΟΝ !
    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ, οχι μεταααααα ΤΩΡΑ !

    Comment από FOTIA & TSEKOYRI | Φεβρουαρίου 25, 2011

  5. Αν είναι για καλό ας επέμβει το ΝΑΤΟ.Κύριε Δημήτρη και Pingback!

    Ρε Πελταστή!Είσαι που είσαι υπέρ των Αμερικανών και Ισραηλινών!!!Μπορείς όμως αν γίνεται να μας δημοσιεύσεις, ατράνταχτες και πειστικές αποδείξεις πως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι πλέον υπέρ της Ελλάδας μας;
    Δεν σου ζητάω κάτι δύσκολο!

    -Γιάννης Μπάκας.

    Comment από Πελοποννήσιος | Φεβρουαρίου 25, 2011

  6. ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΕΛΤΕΣΤΗ, ΕΔΩΩΩΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ…ΑΥΤΑΑΑΑ, ΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ? ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕΕΕΕ ΤΕΤΟΙΑ…
    ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ, ΑΙΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΙΝΤΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ…

    Comment από FOTIA & TSEKOYRI | Φεβρουαρίου 25, 2011

  7. Όλες οι ανατροπές και πτωχεύσεις γίνονται εκεί που έχει πετρέλαιο…
    ΙΡΛΑΝΔΙΑ
    ΕΛΛΑΔΑ
    ΛΙΒΥΗ
    ΑΙΓΥΠΤΟΣ
    ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ…

    ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΗ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

    ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ…

    Comment από Τζών | Φεβρουαρίου 25, 2011

  8. Μπάκα πήρες την απαντησή σου στο (7) !

    Comment από Pingback | Φεβρουαρίου 25, 2011

  9. Ευτυχώς που μου το είπες κύριε Pingback!

    Nα ‘σαι καλά!

    Comment από Πελοποννήσιος | Φεβρουαρίου 25, 2011

  10. Τα λέμε!

    -Γιάννης Μπάκας.!

    Comment από Πελοποννήσιος | Φεβρουαρίου 25, 2011

  11. Τα πιανεις ευκολα ρε μπαγασα …..

    Comment από Ρingback | Φεβρουαρίου 25, 2011

  12. ….αγαπητοι μου εγω περιμενω να δω την στιγμη που θα επεμβει το ΝΑΤΟ στην Ελλαδα για να κανει το ιδιο που εχει κανει σε ολες τις προηγουμενες χωρες!!!!

    Comment από αριστερόχειρας | Φεβρουαρίου 25, 2011

  13. Καλησπέρα, είχε μπερδευτεί το όνομα μου με τον αλητακο
    που με έκανε αντιγραφή και έγινα ban για δυο μέρες και σας έλειψα ε?
    Χε..χε.. πιστεύω οι εχθροί μου χάρηκαν και οι φίλοι μου αναρωτιόντουσαν,
    λοιπόν εδώ είμαι να τα λέμε!

    Comment από zanglos | Φεβρουαρίου 25, 2011

  14. Το έχετε παρατήρηση ότι ο Μητρόγλου άλλαξε τον τρόπο που πανηγυρίζει όταν βάζει γκολ?

    Comment από agap | Φεβρουαρίου 25, 2011


Υποβολή σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 134 other followers