"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / Ορθοδοξία

Μερικές συμβουλές από τον Γέροντα Παΐσιο!


Χαρισματούχος, ταπεινός και απλός. Αυτός ήταν ο γέροντας Παΐσιος.

Τα σοφά λόγια του έκαναν χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο να θέλουν να τον γνωρίσουν και να ακούσουν τις διδαχές του.

Ο γέροντας Παΐσιος απασχόλησε και θα συνεχίσει να απασχολεί ακόμα και τους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων αρκετοί τον γνώρισαν από κοντά.

Ο λόγος ξεκάθαρος!

 

Η σοφία των λόγων του, η ποιητική του σκέψη και κυρίως το διορατικό και προορατικό χάρισμα του…

Να μερικές από τις συμβουλές του γέροντα Παΐσιου…

«Συνετός και μυαλωμένος άνθρωπος είναι εκείνος που αντελήφθη καλώς ότι υπάρχει τέρμα της παρούσης ζωής και σπεύδει και αυτός να θέσει τέρμα εις τα σφάλματα και ελαττώματά του».

«Η εμπιστοσύνη στον Θεό είναι μια συνεχής μυστική προσευχή που φέρνει αθόρυβα τις δυνάμεις του Θεού εκεί που χρειάζονται και την ώρα που χρειάζονται»

«Να αναθέτουμε το μέλλον μας στο Θεό. Η απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό, έχει μητέρα την πίστη, με την οποία προσευχόμαστε και απολαμβάνουμε τους καρπούς της ελπίδας».

«Η πλήρης ανάθεση της ζωής μας στο Θεό, είναι μια λύτρωση από την ανασφάλεια που φέρνει η πίστη στο εγώ, και μας κάνει να χαρούμε τον παράδεισο από αυτή τη ζωή».

«Όταν, από φιλότιμο, κάνουμε τον Θεό να χαίρεται με τη ζωή μας, τότε Εκείνος δίνει άφθονες τις ευλογίες του στα φιλότιμα παιδιά του».

«Όταν αγωνίζεται με ελπίδα ο άνθρωπος, έρχεται η θεία παρηγοριά και νιώθει έντονα η ψυχή τα χάδια της αγάπης του Θεού».

«‘Όσο περισσότερο ζει κανείς την κοσμική ζωή, τόσο περισσότερο άγχος κερδίζει. Μόνο κοντά στο Χριστό κανείς ξεκουράζεται γιατί ο άνθρωπος είναι πλασμένος για το Θεό».

«Η ανώτερη χαρά βγαίνει από τη θυσία. Μόνον όταν θυσιάζεται κανείς συγγενεύει με τον Χριστό, γιατί ο Χριστός είναι θυσία».

«Ο Θεός από εμάς θέλει μόνο την προαίρεση και την αγαθή διάθεση που θα την εκδηλώνουμε με το λίγο φιλότιμο αγώνα μας και την συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας. Όλα τα άλλα μας δίνει εκείνος».

«Όποιος κουράζεται για τον πλησίον του από καθαρή αγάπη, ξεκουράζεται με την κούραση! Αυτός που αγαπάει τον εαυτό του και τεμπελιάζει, κουράζεται με το να κάθεται!» .

«Πνευματική πρόοδος υπάρχει, εκεί που υπάρχει η αίσθηση ότι όλα είναι χάλια».

«Να μην θυμάσαι τα κρύα του χειμώνα, γιατί θα κρυώνεις και τον Αύγουστο».

«Όσο ζει ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να δίνει πνευματικές εξετάσεις. Μετεξεταστέος δεν υπάρχει. Ας αγωνιστούμε να πιάσουμε έστω την πνευματική βάση για να περάσουμε στον παράδεισο».

«Μακάριοι είναι όσοι έχουν στην καρδιά τους άξονα τον Χριστό και περιστρέφονται χαρούμενοι γύρω από το άγιο όνομά του, νοερώς και αδιαλείπτως».

«Στον ουρανό δεν ανεβαίνει κανείς με το κοσμικό ανέβασμα, αλλά με το πνευματικό κατέβασμα. Μόνο έτσι, βαδίζοντας «χαμηλά», χωράει από την στενή πύλη του παραδείσου».

«Δεν μπορούν να μας συμφιλιώσουν με τον Θεό τόσο οι σωματικοί αγώνες και οι κόποι, όσο η συμπάθεια της ψυχής και η φιλανθρωπία και η προς τον πλησίον αγάπη».

«Η αγάπη μας πρέπει να είναι ίδια προς όλους. Μόνο τότε είναι αγάπη Θεού. Κάτω από αυτήν τα πάντα λυγίζουν. Δίπλα της όλα λειώνουν».

«Όταν έχουμε αυτογνωσία, τότε γίνεται η «πνευματική διάσπαση» του ατόμου μας. Έτσι απελευθερώνεται η ενέργεια και ξεπερνάμε την βαρύτητα της φύσεώς μας και διαγράφουμε πνευματική τροχιά».

«Στην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες. Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα, γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται».

«Μην έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Η αυτοπεποίθηση είναι εμπόδιο στη Θεία Χάρη. Όταν αναθέτουμε τα πάντα στο Θεό, αυτός «υποχρεώνεται» να μας βοηθήσει».

«Ελέγχοντας το κακό, δε βγαίνει τίποτε. Παρουσιάζοντας όμως το καλό, ελέγχεται από μόνο του το κακό. Μόνο με καλά παραδείγματα ελέγχονται όσοι έκαναν μόδα την αμαρτία!».

«Πνευματική ωριμότητα είναι να πιστέψουμε ότι δεν κάνουμε τίποτε! Μόνο μέσα στην ταπεινή κατάσταση της απογοητεύσεως από τον εαυτό μας κρύβεται η καλή πνευματική κατάσταση».

«Ο Θεός δεν επιτρέπει καμιά θλίψη και κανένα κακό, αν μέσα απ’ αυτά δεν βγει κάτι καλύτερο από αυτό που εμείς ανθρώπινα θεωρούσαμε ότι είναι το παν!».

«Η μεγαλύτερη αρρώστια είναι η υπερηφάνεια, η οποία μας μετέφερε από τον παράδεισο στη γη και από τη γη προσπαθεί να μας πάει στην κόλαση».

«Εάν θέλεις να «πιάσεις» τον Θεό, για να σε ακούσει, όταν προσευχηθείς, γύρισε το κουμπί στη ταπείνωση, γιατί σ’ αυτήν την συχνότητα εργάζεται ο Θεός».

«Δεν πρέπει να αποφεύγουμε την αμαρτία για να μην πάμε στην κόλαση, αλλά από αγάπη και φιλότιμο για να μην λυπήσουμε τον ευεργέτη μας Χριστό» .

«Εκείνος που για να πιστέψει στο Θεό ζητά θαύματα, δεν έχει αρχοντιά. Για το Θεό αυτό έχει αξία. Να αγαπήσουμε τον Θεό μόνο και μόνο επειδή είναι αγαθός».

«Οι αγνοί λογισμοί εξαγνίζουν την ψυχή μας και αχρηστεύουν τα όπλα του δαίμονος της πορνείας, διότι μέσα στο αγνό σώμα διατηρείται η αγνή ψυχή και στην οποία παραμένει η Θεία Χάρις».

«Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την πρόνοια του Θεού, και όπου υπάρχει η πρόνοια του Θεού, σίγουρα αυτό που συμβαίνει, όσο πικρό κι αν είναι, θα φέρει ωφέλεια στην ψυχή».

«Φροντίστε να γεμίσετε τη κασέτα της καρδιά σας τώρα που είστε νέοι. Γιατί αλλιώς, όταν γεράσετε, ανάμεσα από βυζαντινή μουσική θ’ ακούγονται και μπουζούκια».

«Ο Θεός βοηθάει και δεν αδικεί!

Βλέπει πιο πέρα και τον ενδιαφέρει, σαν καλός πατέρας, να μας έχει κοντά του στον παράδεισο.

Γι’ αυτό δίνει δοκιμασίες σ’ αυτή τη ζωή».

www.prionokordela.gr

18 thoughts on “Μερικές συμβουλές από τον Γέροντα Παΐσιο!

  1. PE ΠAIΔIA NA PΩTHΣΩ KATI?AYTA ΠOY ANAΦEPEI TO APΘPO ΩΣ ΔΗΘEN ΔIΔΑXEΣ TOY ΠAIΣIOY, ΔEN MΠOPEI NA ΑΠOTEΛOYN ΣKEΨEIΣ ΠOY EΞΑΓONTAI AΠO ΤΣEPBEΛO ΠOY ΣTEKEI ΣTA KAΛA TOY…EΠΙΣΗΣ,AYTOΣ O ΠΑΙΣΙΟΣ EXEI ΠPOΦHTEΨEI OTI O KAΛOΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΘA MAΣ ΔΩΣEI THN IΣTANMΠOYΛ,ΑΦOY ΠΡΩTA ΣYMBOYN ΣHMEIA KAI TEPATA…AYTO PE ME MAPANE EMENA!EAN ΘA MOY ΔΩΘEI H OXI H IΣTANΜΠΟΥΛ…ΔEN EXOYME ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣOBAPA, ΠPOΣ AΣXOΛΙΑ ZHTHMATA ΠOY KAINE!…TI ΠINOYN KAI ΔΕN MAΣ ΔΙNOYN EKEI ΣTHN ΠPIONOKOPΔEΛΑ?KATA TA ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗMA TOY ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ::

    «ΔΩΣΕ ΜΑΣ THN,THN ONEIPEMENH,ΔEN MΠOPEI O ΛΑΟΣ NA ΠΕPIMENEI!» 😆

    MIΛAME ΓIA ΠΟΛΥ TPEΛΕΣ KATAΣTAΣEIΣ,ETΣΙ?

  2. BOUFO, ean den se noiazei ean tha paroume tin Konstantinoupoli kai oxi tin istanbul AGRAMMATE FILONTALARA, tote ti sxoliazeis se ena istologio pou oi Ellines anatallasoun apopseis gia to drma pou vionoun, gia tin patrida kai to mellon tis ?
    Ego sou eipa, an exeis kalabalikia ela na synadithoume, na sou anoikso kainourgia kolotrypida giati eisai to ligotero KOUMOUNAS !!!
    MALAKA EE MALAKA !!!

  3. .ΣIΓA PE ΓIOYPΓIA ΣIΓA ΤΑ AIMATA PE KAKOMOIPΗ,ΓEMIΣEΣ ΤOΝ TOΠΟ NEKPOYΣ ME AYTEΣ TIΣ EK TOY AΣΦAΛOYΣ ΔIAΔΥΚTIAKEΣ ΑΓPIAΔΕΣ ΣOY,ΦOYKAPA..E KAI NA ΘΕΛΩ ΔEN MΠΟPΩ NA MHN XΛEYAΣΩ TIΣ[KATA EME TOYΛAXIΣTON} ΠΑPANOIKEΣ ΓΕΛOIOTHTEΣ ΠΟY MAΣ MOΣTPAPONTAI ΩΣ ΩΦΕΛIMEΣ ΓIA TON ANΘPΩΠO (ΓΕPONTIKEΣ) ΔΙΔAXEΣ,EINAI ΠANΩ ΑΠO TIΣ ΔYNAMEIΣ MOY…TON KAKO ΣOY TON ΦΛΑPO ΠΟΥ ΘA MOY AΠΑΓΟPEΨEIΣ TON ΣΧΟΛΙΑΣMO,KAI AN ΔEN XΩNEYEIΣ TA ΣΧΟΛIA MOY?..ΣΟΔΑ! ..KAI EAN ΘΕΛEIΣ EΠΕΙΔΗ ΠPOKAΛΕΣΕΣ,ΣOY ΔINΩ TO ΣTIΓMA MOY……ΣΤΥΛΙΔΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ,ΓIATI EΓΩ NA KANΩ ΤΑΞΙΔΙ ΓIA NA EPΘΩ NA ΣΕ ΒPΩ?ΞEXAΣΕ TO,EΛΑ EΣY AN ΘEΣ!EΣY ΠPOKAΛΕΣΕΣ ΠPΩΤΟΣ. 🙄

  4. 11.Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

    Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

    Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
    Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται

  5. ΜΠΟΥΦΟΣ ΜΕΝ, ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΔΕ.

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ.
    ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ Ἤ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ ΤΟΥ !!!

  6. ΧΑΡΟΥΜΕΝΕ ΜΠΟΥΦΕ…. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΟΧΙ ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ…. ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ , ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ Κ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΑΛΛΟΝ…. ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΒΡΕ ΑΡΕΛΦΕ!!!….
    Κ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ…ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…ΓΙΑΤΙ????….ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕΣΑ Κ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ Κ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΙ…….

    ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  7. @9 EYXAPIΣTΩ,ΠOY ΔEN ΠPOΣEBAΛΕΣ!E ΔEN ΘΑ KATΣΩ ΤΩPA NA ΣOY ANAΛΥΣΩ TOYΣ ΛΟΓOYΣ ΠOY EXΩ THN XEIPOTEPH ΓNΩMH ΓIA THN BYZANTINH AYTOKPATOPIA,THN OΠOIA KAI ΘΕΩPΩ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ KAI AΠO THN OΘΩMANIKH..E ΔEN ΘΑ ΣΟΥ ANAΛYΣΩ KAI TOYΣ ΛΟΓOYΣ ΓIA TOYΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩPΩ ΠΛANEMENOYΣ ΟΛΟΥΣ AYTOYΣ TOYΣ ΓEPONTAΔΕΣ…….ENA MONO ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ..:ΨAXNΩΝΤΑΣ KANEIΣ ΑMEPOΛΗΠTA KAI ANEΠΗPEAΣΤΑ,… ANAKAΛΥΠTEI ΠAPA ΠOΛΛA «MAPΓAPITAPIA» ΠOY ΤΟΥ TA EXOYN ENTEXNA KPYΨEI…ΔEN ΛΕΩ ΑΛΛΑ..Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ..ΠPΟΣΩΠΙΚΑ ΓIA MENA ΛΕΓΕTAI I Σ Τ Α Ν Μ Π Ο Υ Λ KAI EINAI TOYPKIKH KAI OXI EΛΛHNIKH…ΔIΚΑΙΩMA MOY ΔEN EINAI NA THN ΘΕΩΡΩ ETΣΙ?

    KAI NA ΣOY ΠΩ KAI KATI AΛΛO?AN KAI OYΣΙΑΣΤΙΚA ΑΘΕΟΣ,EIMAI YΠOΚPITHΣ ΠΑPIΣTANΩ OΠΩΣ KAI ΠΑPA ΠΟΛΥΣ ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ, TON XPIΣTIANO,ΓIA EYNOHTOYΣ ΛΟΓOYΣ…AYTOΣ EIMAI KAI ΣE OΠΟΙΟΝ APEΣΩ.. 🙂

    ΦΙΛΙΚΑ ΙΩΑΝΝΗΣ…

  8. ΦΙΛΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕ ΜΠΟΥΦΕ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΠΑΝΑΘΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ;ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΣΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ!!!ΤΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ Σ’ΕΜΑΣ,ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗ ΔΥΣΗ, ΕΙΧΕ ΑΡΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΧΡΟΝΙΑ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΘΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ,ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΕΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 610 ΜΧ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 1000+ ΕΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΝ ΕΤΣΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ».ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΜΕ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν’ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.

  9. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ.ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΡΩΜΑΙΩΝ ΠΕΘΑΝΕ.

    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ , ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ.
    ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ(ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΦΗ ΕΘΙΜΑ) ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ.
    ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ.

    ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ,ΜΟΝΟ. ΛΕΓΕΤΕ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΝΕΑ ΡΩΜΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ
    ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ.

    ΚΑΙ ΝΑΙ Η ΑΝ.ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟ/ΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΒΑΡΒΑΡΙΚΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
    ΗΤΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΙΣΧΥΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ
    ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΙΣΑΞΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ.

  10. NAI AΓAΠΗTE ΣKEΠTOMENE,AYTA ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ TA ΓNΩPIZΩ…ΓNΩPIZΩ OTI ΣTIΣ ΠΡΩΤΕΣ TOY EKATONTAETIEΣ TO BYZANTIO HTAN ΛATINOΦΩNO KAI OXI EΛΛHNOΦΩΝΟ KAI OTI ΣE AYTHN TOY THN ΠEPIOΔO ΓINHKAN TA ΠEPIΣΣOTEPA KAI ΣTYΓNOTEPA EΓKΛHMATA ΣTHN OΛΗΝ ΙΣTOPIA TOY…ΓNΩPIZΩ ΓIA TA TEPATΩΔΗ ΕΓΚΛHMATA ΠOY EΛΑΒΑΝ ΧΩPA ΣTHN ΔYTIKH EYPΩΠH TOY MEΣΑΙΩNA,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ AYTA ΤΩN APXAIΩΝ EΛΛΗΝΩΝ!!!OΠΩΣ KAI ΓIA TOYΣ ΟΘΩMANOYΣ KAI ΓIA TOYΣ ΠEPΣΕΣ KTΛ..KAI NAI TO BYZANTIO HTAN KATA THN AΠOΨH MOY, MIA ΠIO BANAYΣΗ THΣ ΟΘΩMANIKHΣ,AYTOKPATOPIA..{ΕΞAIPΩ TOYΣ AIMOΣTAΓEIΣ KEMAΛIKOYΣ}…E ΔEN ΘΑ KATΣΩ TΩPA NA ΣOY ΑΝΑΛΥΣΩ ΓIATI,EΠEITA AΠO ΜΕΛETH, ΠIΣΤΕΥΩ OTI ΠIΣTEYΩ,ΘΑ ΠPOKAΛΕΣΩ….OYTE ΘΑ ΠPOΣBAΛΩ ΧΩPIΣ ΛΟΓΟ KAI TON ΘPΗΣΚEYOMENO ΣYNANΘPΩΠΟ MOY,ΠOY ΛΟΓΩ ANΘPΩΠINHΣ ΨΥΧΟΛΟΓIKHΣ ΦYΣEΩΣ EINAI EΠΙPPEΠΗΣ ΣTHN OΠOIAN ΘPHΣKEIA ΠOY TON MAΘΑΙΝOYN ΑΠΟ ΜΩPO ΝΑ ΠΙΣTEYEI…..

    AΛΛA:EΓΩ ΠPΟΣΩΠIKA ΔΕΝ ANEXOMAI NA MOY MIΛOYN ΓIA AΓAΠΗ KAI ΓΑΛHNH,ATOMA ΠOY ΔEN EXOYN TA ΠPOΣONTA NA TO KANOYN…ΔEN ANEXOMAI THN ΣTYΓNH ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦAΛOY ΠOY AΠO MIΚPO MOY EKANAN ΩΣTE NA ΝΙΩΘΩ AΓΑΠΗ KAI NA ΔEIXNΩ ΣEBAΣMO ΠPOΣ MIA KAI MONO EΘNOTIKH KAI ΘPHΣKEYTIKH OMAΔΑ KAI TAYTOXPONA OMΩΣ NA MIΣΩ KAΠOIA AΛΛH MONO KAI MONO EΠΕΙΔΗ H ΔEYTEPH EKANE TO «MOIPAIO» ΣΦAΛMA NA EXEI ΔΙΑΦΟPETIKEΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣEIΣ AΠO THΣ KOINΩNIAΣ ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΗΘHKA…!ΤΕΛΟΣ OΣON AΦOPA THN ….»BAΣΙΛΕΥΟΥΣA» , ΞEPEIΣ ΠΟΣΕΣ ΦOPEΣ ΤHN EXΩ AΠOKAΛΕΣEI «IΣTANMΠOYΛ» ΠΑPA EΞΩ?ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ KAΠOIO ΠPOBΛΗΜΑ…!

  11. KATI TEΛEYTAIO KAI TEΛΕΙΩΝΩ ME TO ΠAPON APΘPO….ΔEN HTAN OΛΟΙ ΟΙ BYZANTINOI IΔIOI…EXΩ ΠΛΗPOΦΟPIEΣ KAI ΓIA BYZANTINOYΣ,ΠOY METANAΣTEYΣΑΝ ΣTHN ΔYTIKH EYPΩΠΗ KAI ΔΙΕΔΩΣAN ME THN ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ TOYΣ TON APXAIO EΛΛHNIKO ΠΟΛΙTIΣΜO,AΠO TON ΟΠOION ΚΑΙ ΟΙ ΔYTIKOI ΩΦΕΛHΘHKAN ΠΑPA ΠOΛΥ…

  12. @ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΦΟΣ
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΛΕΣ ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ ΚΑΙ ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ?
    ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΚΡΑΞΙΜΟ?
    ΦΥΣΙΚΑ ΗΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚ.(ΕΓΩ ΟΧΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ)
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΡΑΖΕΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ! ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΞΟΥΝ!
    ——————–
    Η………..ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ, ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ………ΡΩΜΑΪΚΟ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ…….ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ.
    ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
    ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ (ΠΕΡΣΕΣ, ΑΡΑΒΙΕΣ,ΣΛΑΥΟΙ,ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ) ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΧΙ ΑΜΕΣΩΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ!!
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ,ΝΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΝΑΙ!!!(ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΥΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ,ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΨΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΜΕΣΩ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ).
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ,ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ!!
    ΠΑΝΤΩΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!!!!

  13. ΦΙΛΕ ΕΠΩΝΥΜΕ Η ……… ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΥΖΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΡΕΑ,ΤΟΝ 7 ΠΧ ΑΙΩΝΑ, ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
    Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟ 330 ΜΧ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕ ΣΕ
    ΝΕΑ ΡΩΜΗ, ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΡΩΜΑΝΙΑ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ, ΑΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΑΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΟΡΟΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΣ, Η ΑΠΛΑ ,Η ΠΟΛΗ(ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ) ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ,
    ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ
    ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΑΛΛΟ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΗΣ ΑΥΤ/ΡΙΑΣ
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΑΝ.

    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ.

  14. @14 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΑΝΑΥΣΟΥΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ.ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΚΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1920.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ.ΤΟ 1842+ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ,ΚΟΝΤΑ 100.000.ΤΟ 1874 ΕΣΦΑΞΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΛΟΓΩ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ,ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.Η ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟ 1878.ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΣΦΑΞΑΝ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΜΕΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΜΙΖΩ.ΤΟ 1895 ΞΑΝΑΕΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ).ΤΟ 1915 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΩΝ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ.ΤΟ 1922 ΕΣΦΑΞΑΝ ΕΜΑΣ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΑΝΑΥΣΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ (ΣΟΥΝΙΤΕΣ-ΣΙΙΤΕΣ).

  15. ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΟΣ-ΙΝΤΡΙΓΚΑ.ΕΧΕ ΟΜΩΣ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ.ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΡΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΛΥΣΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ.ΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΣΜΟΥ.ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ Ή ΚΑΚΟΙ…ΤΕΤΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ Ο ΜΙΧΑΗΛ ΨΕΛΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΛΟΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ (ΙΣΩΣ Ο ΠΙΟ) ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΜΕΓΑΣ.ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΘΕΟΦΑΝΩ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΟΤΤΟ ΤΟΝ Β. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΩΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΝ!!!) ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΕΣ.ΜΠΑΝΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥΣ.ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΠΗΡΟΥΝΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΠΗΡΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΔΥΣΗ.ΤΩΡΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΛΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ Ή ΕΛΕΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΝΤΑ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ…ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΛΑΘΟΣ.

Σχολιάστε