"Greek National Pride" blog / ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ / ΡΩΣΙΑ / Τουρκία

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ! Ο Ερντογάν δηλώνει ότι έχει στοιχεία ότι η Ρωσία κάνει εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές


2qw

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  πριν ακόμη τελειώσει την ομιλία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα επέστρεψε τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και ο οικογένειά του εμπλέκονται σε διακίνηση πετρελαίου με τους Τζιχαντιστές κατηγορώντας τη Ρωσία για εμπλοκή στη διακίνηση του πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους.

Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Πούτιν, ο Ερντογάν μίλησε σε συνδικαλιστές στην Άγκυρα και από εκεί κατήγγειλε ως «ανήθικες» τις κατηγορίες της Ρωσίας κατά της οικογένειάς του, σύμφωνα με τις οποίες στενοί του συγγενείς εμπλέκονται σε εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι έχει αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στη διακίνηση του πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους.

«Έχουμε αποδείξεις. Θα αρχίσουμε να τις αποκαλύπτουμε στον κόσμο», είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα το όνομα του Σύρου επιχειρηματία Ζορζ Χασουάνι, «κατόχου ρωσικού διαβατηρίου».

tayyip-erdogan-Putin

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε χαρακτηρίσει «σοβιετική προπαγάνδα» τις ρωσικές κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη της τουρκικής ηγεσίας επωφελούνται από τη διακίνηση πετρελαίου από το Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

«Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρχε ένας σοβιετικός μηχανισμός προπαγάνδας.

Τα αποκαλούσαμε ψέματα τύπου Πράβντα», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εφημερίδα Pravda, όργανο του τότε Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Νομίζαμε ότι η σοβιετική περίοδος είχε παρέλθει, αλλά επανεμφανίζεται…αυτός ο τρόπος προσφυγής σε μεθόδους προπαγάνδας για να πνίξουμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας επανέρχεται σιγά- σιγά», είπε πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Αζερμπαϊτζάν.

Νωρίτερα στην ομιλία του ο Πούτιν είχε δηλώσει: Η Ρωσία «δεν θα ξεχάσει ποτέ (…) θα μετανιώσουν γι’ αυτό που έκαναν», διεμήνυσε και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ…εκείνους που χτύπησαν πισώπλατα του πιλότους μας…

Δεν καταλαβαίνω γιατί το έκαναν.

Μόνο ο Αλλάχ το ξέρει. Θα μετανιώσουν για ό,τι έκαναν».

Στη συνέχεια απείλησε με νέες κυρώσεις την Άγκυρα ενώ λίγο μετά ανακοινώθηκε ότι παγώνει η κατασκευή του TurkishStream

Τα πυρά του Πούτιν δεν δέχθηκε μόνο η Τουρκία αλλά και η Δύση, που έχει ξεκάθαρα πάρει το μέρος της Άγκυρας, στη  μεταξύ τους διαμάχη.

πηγη

Σχολιάστε