"Greek National Pride" blog / ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΝΑΤΟ

Οι ΗΠΑ «πιέζουν» τα μέλη του ΝΑΤΟ για την αποστολή ειδικών δυνάμεων στην Συρία κατά του ISIS. Η Ελλάδα τι θα πράξει;


Bx6izXeIYAAPLPX

Ο Αμερικανός Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου Στρατηγός I. Dunford δήλωσε οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ένα σχέδιο στον πόλεμο κατά του ISIS , το οποίο απαιτεί την χρήση πολλών μονάδων των ειδικών δυνάμεων  από τις  χώρες της συμμαχίας , αναφέρει *** αμερικανικό ΜΜΕ.

«Αν και δεν μπορώ να σας μιλήσω για τις χώρες που αυτή την στιγμή συνομιλούμε , γιατί είμαστε ακόμα στο στάδιο της συζήτησης μαζί τους, έχουμε μια σειρά και από άλλες χώρες με τις οποίες  εργαζόμαστε  τώρα για την παροχή πρόσθετων ειδικών δράσεων στην Συρία και το Ιράκ» , είπε ο Dunford σε μια στάση  του στο Μπαχρέιν κατά την διάρκεια μιας περιοδείας του στις  βάσεις των ΗΠΑ σε διάφορες χώρες.

«Αν και τα 28 μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσαν ότι δεν θα παράσχουν ( προς το παρόν) χερσαίες δυνάμεις , εντούτοις αρκετές χώρες τις συμμαχίας  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ήδη  μονάδες των ειδικών δυνάμεων για μελλοντικές χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία» , δήλωσε ο Dunford.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιέζουν για περισσότερη συμμετοχή και από τους περιφερειακούς συμμάχους, δήλωσε ο ίδιος .

 

Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει επιστολές σε αρκετές χώρες (!!), προσδιορίζοντας το πώς θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εκστρατεία, ιδίως στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Ο Αμερικανός Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου Dunford δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έλαβαν ενθαρρυντικές απαντήσεις από τους περιφερειακούς συμμάχους τους , σχετικά με την ανάπτυξη των ανδρών των ειδικών δυνάμεων για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους, αλλά αναμένουν απτά αποτελέσματα .

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, θεωρούμε ότι όποιος νομίζει ότι η χώρα μας μπορεί να μείνει « απέξω» από μία τέτοια εκστρατεία μετά την απαίτηση των ΗΠΑ , κάνει λάθος .

Η Ελλάδα συμμετέχει στον συνασπισμό των χωρών κατά του ISIS, ανήκει στο  ΝΑΤΟ και ευρίσκεται πολύ κοντά στα τεκταινόμενα στην Συρία.

Θεωρητικά θα δώσουμε στην συμμαχία  την άδεια για χρήση αεροδρομίων και λιμένων της χώρας  , αλλά   πιθανόν να συμμετάσχουμε και εμείς με δύναμη Καταδρομών.

Η απόφαση ανήκει βέβαια αποκλειστικά  στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας. Πάντως η επιστολή από το ΝΑΤΟ σίγουρα απεστάλει  και στην χώρα μας και «ζητάει απάντηση» .

Ο συνασπισμός  στην Συρία έχει ανέλθει στις 60 χώρες , αυξάνοντας  τις  συμμετοχές στον απόηχο του τρομοκρατικού περιστατικού του  Παρισιού από χώρες, όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία και, πιο πρόσφατα, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την περασμένη εβδομάδα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τα σχέδιά του  να στείλει στο Ιράκ μια νέα μονάδα ειδικών δυνάμεων 100 ανδρών για την καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επίσης γνωστή ως  ISIS ή ISIL.

Σύντομα μετά από αυτήν την ανακοίνωση, το κοινοβούλιο της Γερμανίας ,  ανταποκρινόμενο στο αίτημα της Γαλλίας για υποστήριξη στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι,  ψήφισε για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών και μιας φρεγάτας και στην Τουρκία.

Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών  θα προσαρμόσουν  την τακτική τους και θα διακινδυνεύσουν την ύπαρξη περισσοτέρων θυμάτων  των αμάχων, με την έναρξη νέων σφοδρών αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων  στην Συρία και το Ιράκ ως μέρος μιας προσπάθειας να αυξηθεί η πίεση στο Ισλαμικό Κράτος .

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, η κυβέρνηση του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Χάιντερ Αλ-Αμπάντι , ανακοίνωσε  ότι η χώρα δεν χρειάζεται επιπλέον στρατεύματα σε ξένο έδαφος, αλλά ο Αμερικανός Στρατηγός Dunford είπε ό, τι οι ΗΠΑ θα αποστείλουν δυνάμεις   σε συνεννόηση με την ιρακινή κυβέρνηση.

Ο Dunford είπε επίσης ότι θα συνεχίσει να κάνει «συστάσεις» στις χώρες του ΝΑΤΟ , θεωρώντας  ότι θα προωθήσει  με τον καλύτερο τρόπο , την δημιουργία μας  χερσαίας δύναμης από μονάδες των ειδικών δυνάμεων , για την εκστρατεία  κατά  του ISIS.

Χωρίς  εκτεταμένες αντι-ανταρτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία και το Ιράκ , όσες βόμβες και εάν ρίξουν τα νατοϊκά και τα ρωσικά αεροσκάφη , οι Τζιχαντιστές  θα επιβιώνουν. Για αυτό θα αποσταλούν χερσαίες δυνάμεις  τόσο από την Ρωσία όσο και από το ΝΑΤΟ , για εκτεταμένες εκκαθαρίσεις ισλαμιστών ανταρτών.

*** αμερικανικό ΜΜΕ.

pentapostagma.gr

Σχολιάστε