"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία

Toυρκική «απόβαση» στην Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ (εικόνες)


toyrkia1

ΚΑΙ ΕΝΩ Ο Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Χιλιάδες Tούρκοι επισκέπτες βρίσκονται σήμερα στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είκοσι ημέρες *** μετά την δήλωση τυ Ρ.Τ.Ερντογάν ότι  «Δεν δεχτήκαμε εθελοντικά τα σύνορά μας όπως είναι σήμερα.
Οι άνθρωποι που ίδρυσαν το κράτος μας γεννήθηκαν εκτός αυτών των συνόρων» αποστροφή που συνδέονταν με τη γέννηση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.
Οι Τουρκοι αυτοί έρχονται ως προπομπός; Βέβαια οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται με τις ευλογίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη τον οποίο οι κάτοικοι της πόλης εξέλεξαν δύο φορές.
Στο χώρο όπου βρίσκεται το μουσείο σπίτι του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, πραγματοποιείται εκδήλωση μνήμης με τον Τούρκο Πρόξενο να εκφωνεί ομιλία στη μνήμη του Μουσταφά Κεμάλ (του σφαγέα του Ελληνισμού)

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα του θανάτου του όλα σταματούν στη γειτονική χώρα, ενώ στο χώρο της αυλής του τουρκικού προξενείου τηρείται ενός λεπτού σιγή.
Στη συνέχεια ψάλεται ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας και η εκδήλωση λαμβάνει τέλος με την απότιση φόρου τιμής στο κέρινο ομοίωμα του Κεμάλ εντός του μουσείου με την απόθεση λουλουδιών.

Στο χώρο όπου βρίσκεται το Μουσείο – σπίτι του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας *** έχουν έρθει επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Τουρκίας κυρίως από ανατολική Θράκη, την Ανδριανούπολη, το Μαρμαρά και βέβαια από την Κωνσταντινούπολη όπως αναφέρει το thessnews.gr

Μεγάλο κομμάτι των επισκεπτών που βρίσκονται σήμερα στην Θεσσαλονίκη είναι μαθητές και ενήλικες που έχουν έρθει στην πόλη μας με οργανωμένες εκδρομές. Σημαντικό είναι όμως  και το ποσοστό των επισκεπτών έχουν έρθει ατομικά για να αποδώσουν το δικό τους φόρο τιμής.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα προηγούμενα δύο χρόνιαότι  η πόλη της Θεσσαλονίκης αυτές τις ημέρες δέχτηκε περίπου 3000-4000 κόσμο.

*** μετά την δήλωση τυ Ρ.Τ.Ερντογάν ότι 

*** έχουν έρθει επισκέπτες από διάφορες περιοχές

Σχολιάστε