ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη ΥΠΕΞ στον «Εθν.Κήρυκα»


mpakogianni

Δεν απειλούν οι απόψεις των βουλευτων.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», με αφορμή την επίσκεψή της στις ΗΠΑ, είπε, ερωτώμενη για τις «εσωκομματικές διαφωνίες» εντός της ΝΔ ότι «οι απόψεις των βουλευτών της ΝΔ ακούγονται και πρέπει να συνεχίσουν να ακούγονται», επισημαίνοντας πως «δεν συνιστούν απειλή για τη συνοχή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. «Άλλωστε», όπως συμπλήρωσε, «πιστεύω ότι η πλειοψηφία των 151 εδρών είναι ισχυρότερη μιας περισσότερο διευρυμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Αναφερόμενη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά και εποικοδομητικά στη διαπραγματευτική διαδικασία με την ΠΓΔΜ, παρά την παρελκυστική τακτική που ακολουθεί η γειτονική μας χώρα.

Ωστόσο, εξέφρασε τη λύπη της για το αποτέλεσμα που έχει η στάση του γειτονικού μας κράτους. «Οι κυβερνώντες της ΠΓΔΜ από μόνοι τους θέτουν εμπόδια στην εκπλήρωση των ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών προσδοκιών του λαού τους, γνωρίζοντας ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ατλαντική συμμαχία και για την απρόσκοπτη πορεία της προς την Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, σε ομιλία της στο στρατηγικό ίδρυμα Brookings της Ουάσιγκτον, η ΥΠΕΞ κάλεσε την ΠΓΔΜ να σταματήσει την εθνικιστική πολιτική που ακολουθεί ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη συμβιβαστικής λύσης στο θέμα του ονόματος

Διαβάστε τη συνέχεια                                                                               Δ.Ι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s