ΔΙΕΘΝΗ / ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος Κύπρου για συνομιλίες.


×ÑÉÓÔÏÖÉÁÓ - ÔÁËÁÔ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ Το τί γίνεται στις διαπραγματεύσεις, το πώς προχωρούμε και με τι προχωρούμε, είναι θέμα που αποφασίζουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων και αυτό σημαίνει να είναι κυπριακή η διαδικασία, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα του Περιουσιακού σε «άλλα φόρα» και κληθείς να πει εάν υπάρχει απόφαση για τεχνοκρατικό επίπεδο συζήτησης αυτού του θέματος, ο Εκπρόσωπος είπε: «Όχι, δεν υπάρχει τίποτα, και αυτό που λέω και είναι δεδομένο είναι: Το τι γίνεται στις διαπραγματεύσεις, το πώς προχωρούμε και με τι προχωρούμε, είναι θέμα που αποφασίζουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Αυτό σημαίνει να είναι η διαδικασία κυπριακή».
Κληθείς να πει πώς ερμηνεύει αυτό που είπε ο κ. Ζεριχούν ανέφερε πως δεν είναι δικό του θέμα να ερμηνεύσει τον κ. Ζεριχούν. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Ζεριχούν. Εγώ, μπορώ να σας πω ποια είναι η θέση της δικής μας πλευράς, ανέφερε.

Σε παρατήρηση πως ο ίδιος ο κ. Ζεριχούν είπε να ρωτηθούν οι δυο ηγέτες, ο Εκπρόσωπος επανέλαβε πως ακριβώς το τί θα αποφασισθεί αναφορικά και με το Περιουσιακό και το τί θα γίνει πάρα κάτω, είναι ένα θέμα που θα αποφασίσουν, σύμφωνα με τη διαδικασία που υπάρχει, οι δύο ηγέτες μεταξύ τους.

Είπε ακόμη πως και η επόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών αφορά στο Περιουσιακό. Από εκεί και πέρα, ανέφερε, θα αποφασίσουν και οι δύο το πώς θα προχωρήσουμε πάρα κάτω.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος μίλησε, για συμφωνηθέντα κριτήρια στο Περιουσιακό, ο Εκπρόσωπος είπε πως «έχουμε πει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταθέσει το πλαίσιο αρχών μέσα στο οποίο εμείς αντιλαμβανόμαστε το Περιουσιακό. Αύριο, είναι η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου που θα ανασκοπήσει και την πορεία του Κυπριακού και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει ανάλογα. Τώρα, το τί εννοεί ο κ. Ταλάτ, δεν μπορώ να το πω εγώ».

 ΠΗΓΗ                                                                                               Δ.Ι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s