
Του Louka
Σήμερα δημοσιεύτηκε η έκθεση της απεσταλμένης του ΟΗΕ, Αμερικανίδας Γκέϊ Μακντούγκαλ, που ουσιαστικά ανακαλύπτει Μακεδονική μειονότητα, αλλά και την ύπαρξη Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα. Η έκθεση αυτή είναι για τη χώρα μας μια ακόμη διπλωματική ήττα, μιας και εναρμονίζεται πλήρως με όσα απίστευτα και ανυπόστατα εκφράζει ο Γκρουέφσκι.
Ο ερχομός της απεσταλμένης του ΟΗΕ δεν ήταν έκπληξη για το ΥΠΕΞ, που ωστόσο φρόντισε να τη χάσει από τα μάτια του, δίνοντας της το δικαίωμα να αλωνίζει και να βλέπει ότι και όσους εκείνη επιλεκτικά ήθελε.
Το αποτέλεσμα…γνωστό σε όλους μας πια. Η απεσταλμένη του ΟΗΕ επισκέφτηκε τους 20 γνωστούς του Ουράνιου Τόξου, και αυτόματα τους ονόμασε μειονότητα. Η κατάσταση όσον αφορά το ζήτημα με τα Σκόπια έχει φτάσει σε ένα «ενοχλητικό» σημείο, αφού όσο περνάει ο καιρός ολοένα και χειρότερα εξελίσσονται τα πράγματα για εμάς. Το πολύπαθο ζήτημα της ονομασίας αλλά και οι νέες ανακαλύψεις περί μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας, έχουν φέρει σε δυσμενή θέση τη χώρα μας αφού ουσιαστικά είναι η μόνη που δεν τους αποκαλεί όπως εκείνοι θέλουν.
Την ίδια ώρα οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε άλλο παρά άσχημες είναι. Περίπου 350 Ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο διπλανό κρατίδιο και απασχολούν άνω των 20.000 υπαλλήλων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΣΥΕ, ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών σε μια δεκαετία έχει 14πλασιαστεί, ενώ μέχρι σήμερα οι Ελληνικής προέλευσης επενδύσεις στη γειτονική χώρα ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.