ΕΛΛΑΔΑ

Στο 8,9% ανήλθε η ανεργία το Δεκέμβριο.


image43

Στο 8,9% ανήλθε το Δεκέμβριο η ανεργία στην Ελλάδα από 7,8% το Νοέμβριο και 8,9% το Νοέμβριο του 2007, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος ΕΣΥΕ .

Το ποσοστό ανεργίας της χώρας διαμορφώθηκε υψηλότερα από τον μέσο όρο στην ευρωζώνη, που ήταν στο 8,1% το Δεκέμβριο. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Δεκέμβριο του 2008 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.463.387 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 434.149 άτομα ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 4.350.927 άτομα. Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες διαμορφώθηκε στο 12,2% και στους άνδρες στο 6,5% στους άνδρες, ενώ στις ηλικίες 15-24 ετών η ανεργία διαμορφώθηκε στο 26,3%.

Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες της χώρας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στη Δυτική Μακεδονία, όπου ανήλθε στο 13,4%.

«Αναμένουμε περαιτέρω σταδιακή αύξηση του ποσοστού ανεργίας στα επίπεδα του 9,3% ή υψηλότερα έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου», δήλωσε στο Reuters ο κ. Πλάτων Μονοκρούσος, οικονομολόγος στην ΕFG Eurobank [EFGr.AT]  .

«Η συνεχιζόμενη εξασθένηση της απασχόλησης στον κατασκευαστικό και μεταποιητικό τομέα καθώς και η αρνητική επίδραση των ταραχών του Δεκεμβρίου στην απασχόληση στο λιανικό εμπόριο οδήγησαν σε σημαντική αποδυνάμωση της απασχόλησης», ανέφερε ο Νίκος Μαγγίνας, οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας μιλώντας στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ                                              Αναρτήθηκε από τον Λουκά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s