ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ομόνοια και τα Εξάρχεια.


image116Να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στην Ομόνοια και τα Εξάρχεια από τις εννέα το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα, καλεί τους Αμερικανούς πολίτες στην Αθήνα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπό το φόβο επιθέσεων εναντίον αμερικανικών στόχων.

Σύμφωνα με τα Νέα, το ενημερωτικό σημείωμα κυκλοφόρησε την Πέμπτη και είναι το δεύτερο μέσα σε δυόμισι μήνες. Στο σημείωμα γίνεται αναφορά στις επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα και της Σέχτας Επαναστατών, ενώ επισημαίνεται και η παρ’ ολίγον επίθεση με 60 κιλά εκρηκτικών στα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, «οι τελευταίες ενέργειες αποδεικνύουν ότι οι δράστες δεν κάνουν διακρίσεις».

Οι Αμερικανοί τουρίστες και όσοι Αμερικανοί πολίτες ζουν στην Ελλάδα καλούνται να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να είναι πολύ προσεκτικοί και να παρακολουθούν τις τοπικές εξελίξεις. Υπογραμμίζεται επιπλέον ότι κάποιες από τις σημερινές εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις συνδέονται «με την ιδεολογία της παλαιότερης μαρξιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη».

Η Ομόνοια και τα Εξάρχεια αναφέρονται ως περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος «εγκλήματος και πολιτικής βίας», γι’ αυτό και το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας έχει προειδοποιηθεί να αποφεύγει αυτές τις συνοικίες από τις εννέα το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα.

Γίνεται, επίσης, αναφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο, καθώς -όπως αναφέρεται- τα πανεπιστήμια «γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αναρχικούς και όσους εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες, ενώ σε γενικές γραμμές απαγορεύεται στην Ελληνική Αστυνομία να εισέλθει στους χώρους των πανεπιστημίων».

Τέλος, επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός πως η Ελλάδα, «ως το πρώτο σημείο εισόδου στον χώρο Σένγκεν από τα νότια και τα ανατολικά» και λόγω της ακτογραμμής της, κινδυνεύει από την είσοδο ξένων τρομοκρατών από τα σύνορά της.

Newsroom ΔΟΛ                                                                       Αναρτήθηκε από τον Λουκά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s