ΕΛΛΑΔΑ

DefenceNet – Σκόπια: «to be defined»!


03-04-2009  /  09:36:07

Η Ευρωπαική Επιτροπή αντικαθιστά στα έντυπά της, τους όρους «Μακεδονικό» και τον κωδικό χώρας «ΜΚ» με τον όρο «Το be defined»!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να «επαναπροσδιορίσει» τους όρους «Μακεδονικό», «Μακεδόνες» και τον κωδικό χώρας «MK» όταν αναφέρεται στην ΠΓΔΜ σύμφωνα με δηλώσεις του Έρικ Μέγιερ, Ολλανδού ευρωβουλευτή και εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ! Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έ. Μέγιερ προς τον Τύπο της γειτονικής χώρας «οι όροι αυτοί που εώς τώρα χρησιμοποιούνταν απ’την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αντικατασταθούν με τον όρο «to be defined» («πρέπει να οριστεί»)». Ας σημειωθεί πως ο Έ. Μέγιερ, εμφανίζεται αντίθετος με την εξέλιξη αυτή, και υποστηρίζει πως η αλλαγή αυτή έγινε μετά από την πίεση της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο επιβεβαιώνει πως η απόφαση να γίνει αυτή την αλλαγή ελήφθη το καλοκαίρι του 2008. Έτσι δόθηκε εντολή στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, οι όροι «Μακεδονικό» και ο διεθνής κωδικός «MK» να αντικατασταθούν με το «πρέπει να οριστεί». Η Επιτροπή αναφέρει ότι όλες οι αναφορές είναι απολύτως σύμφωνες με το ψήφισμα 817/93 του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr                         Αναρτήθηκε από τον Λουκά

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s