ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά μήπως πρέπει να μεταναστεύσουμε;


image120

                                        Του Λουκά

Οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ αποφάσισαν να κάνουν συλλαλητήριο όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου Ομπάμα στη Τουρκία πρόσφατα. Στη χώρα μας όποιος προβεί σε μια τέτοια κίνηση τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται σαν ακραίος εθνικιστής, ή σαν οπισθοδρομικός. Αν μη τι άλλο εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί δεν έχει δοθεί ακόμα δικαίωμα ψήφου στον απόδημο Ελληνισμό. Ωστόσο τα επόμενα χρόνια πιθανόν να δοθεί σε κάποιους από αυτούς που έφτασαν εδώ ως λαθρομετανάστες μερικά χρόνια πριν.

Την ίδια ώρα, μερικοί «Έλληνες» ανακαλύπτουν κάτι λιγότερο από δύο αιώνες μετά, πως ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός ήταν «ακραίος», και πως ο Εθνικός μας ύμνος ουσιαστικά είναι «επιθετικός» και μόνο ύμνος προς την ελευθερία δεν είναι.

Αν ο κύριος Αλαβάνος πει τον απόδημο Ελληνισμό φασίστες και ακραίους εθνικιστές μιας και κάνουν παρελάσεις, θα πάρει ποτέ ψήφο από εκείνους;

Αν ο κύριος Αλαβάνος τους μιλήσει για τα «παιδιά» με τις κουκούλες και το πανεπιστημιακό άσυλο, θα βρει ανταπόκριση από εκείνους;

Αν επισκεφτεί ο κύριος Αλαβάνος τον απόδημο Ελληνισμό, υπάρχει κανείς που θα εγγυηθεί την ομαλή διαφυγή του;

Ο κύριος Αλαβάνος όμως δεν απευθύνεται σε αυτούς αλλά σε εμάς.

Εμάς που αν θέλουμε να δούμε την αιτία που φτάσαμε ως εδώ, αρκεί να κοιταχτούμε στο καθρέφτη. Για τη κατάντια της χώρας μας φταίμε πρώτιστος οι ίδιοι και κυρίως η ανύπαρκτη παιδεία μας. Όχι όλων φυσικά, αλλά των περισσοτέρων.

Συμπατριώτες, οι πολιτικοί είναι δικά μας παιδιά.

Αυτό που έκανε ο κύριος Στυλιανίδης και ξόδευε περίπου 2.500 ευρώ τη μέρα στη Γαλλία ένεκα του…πρωτοκόλλου, δυστυχώς θα το έκαναν άνω του 80% από εμάς.

Το ότι η κυρία Μπακογιάννη «βόλεψε» το γιο της στο Υπουργείο Εξωτερικών ήταν κάτι που θα το έκαναν δυστυχώς σχεδόν όλοι οι Έλληνες.  

Μην βγάζουμε την ουρά μας απέξω ΕΛΛΗΝΕΣ. Είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους εαυτούς μας, στους προγόνους αλλά κυρίως είμαστε υπεύθυνοι στα παιδιά μας.

Άντε τώρα όλοι να τρέξουμε στις εκλογές να ψηφίσουμε το ξάδερφο του γείτονα για να μας βάλει στο δημόσιο…

Τελικά μήπως πρέπει να το «κλείσουμε το μαγαζί» και να μεταναστεύσουμε εως ότου γίνουμε ΕΛΛΗΝΕΣ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s