ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία Καραμανλή – Πούτιν για την ενέργεια.


image129

Μετά την αναβολή της συνάντησης στη Βουλγαρία, ακολούθησε σημερινή τηλεφωνική 20λεπτη συνομιλία.

Η ενίσχυση των ήδη πολύ στενών σχέσεων συνεργασίας των δύο χωρών και οι εξελίξεις στο θέμα της ενέργειας, απασχόλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κώστας Καραμανλής με το Ρώσο πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο φίλο και στρατηγικό εταίρο», ενώ ο κ.Πούτιν υπογράμμισε και τη σημασία που αποδίδει η ρωσική πλευρά στις Ελληνορωσικές σχέσεις και τη βούληση της για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι δύο ηγέτες κατά την 20λεπτη επικοινωνία τους συμφώνησαν ότι η συνεργασία αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας η στήριξη και οι εποικοδομητική στάση της ρωσικής πλευράς στην επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων που απασχολούν τον οργανισμό έχει κομβική σημασία.

Όσον αφορά στα θέματα ενέργειας, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς να συνεχιστεί η Ελληνορωσική συνεργασία στον πρωτευούσης σημασίας ενεργειακό τομέα, καθώς και την ικανοποίησή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΣΦΑ και GAZPROM για τον αγωγό SOUTHSTREAM.

Για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αυτών, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον κ. Πούτιν ότι η Ελληνική πλευρά θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

ΠΗΓΗ: ert.news.gr                                                              Αναρτήθηκε από τον Λουκά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s