ΔΙΕΘΝΗ

Οριστικοποιείται η προμήθεια 36 γεφυροφόρων αρμάτων Leopard 1 Leguan από την Τουρκία.


image37

Η Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ανακοίνωσε σήμερα 27 Απριλίου πως οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας συμφώνησαν τον προηγούμενο Νοέμβριο για την προμήθεια από τον Τουρκικό Στρατό 36 γεφυροφόρων αρμάτων Leguan, με βάση το όχημα του άρματος Leopard 1. Η KMW θα προμηθεύσει τα συστήματα στο πλαίσιο σχετικής επιστολής εμπλοκής. Οι τελικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ KMW και Ομοσπονδιακού Γραφείου Στρατιωτικής Τεχνολογίας και Προμηθειών (BWB). Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί σύντομα. Η ανακοίνωση επισημαίνει πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα κατασκευάσουν και θα συναρμολογήσουν σημαντικά τμήματα των συστημάτων στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: hellenicdefense.gr                                                Αναρτήθηκε από τον Λουκά

Το Τεθωρακισμένο Όχημα Καθέλκυσης Γέφυρας (AVLB) Leguan ελέγχεται από μοναδικό χειριστή με κλειστή θυρίδα και τοποθετεί γέφυρα Στρατιωτικής Κατηγορίας Βάρους 80 (MLC 80) μήκους 26m, εντός 5 λεπτών με χρήση ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου. Η KMW κατασκεύασε συστήματα Leguan για γεφυροφόρα άρματα Leopard 1 και Leopard 2, τα οποία παραδόθηκαν στον Ελληνικό, Βελγικό, Νορβηγικό και Φινλανδικό Στρατό. Το σύστημα Leguan μπορεί να τοποθετηθεί επίσης σε ευρεία ποικιλία νέων ή μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης. Χρησιμοποιείται ενδεικτικά με οχήματα του πολωνικού άρματος μάχης PT91, με Μ47 και Μ60 του Ισπανικού Στρατού και στο Μ1 «Wolverine» των ΗΠΑ.

Η προμήθεια Leopard 1 Leguan από τον Τουρκικό Στρατό ήταν αναμενόμενη, για την υποστήριξη των 298 αρμάτων μάχης Leopard 2A4 τα οποία αποκτήθηκαν από τα γερμανικά πλεονάσματα. Ωστόσο ο αριθμός των 36 γεφυροφόρων αρμάτων υπερβαίνει κατά πολύ την ελάχιστη σχετική απαίτηση και υποδεικνύει ευρύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του σχετικού εξοπλισμού. Συγκριτικά, ο Ελληνικός Στρατός παραλαμβάνει 170 Leopard 2HEL και 183 Leopard 2A4, αλλά απέκτησε μόλις 8 Leopard 1 Leguan. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s