Uncategorized

Ριζική επανασχεδίαση του BMP-3


bmp-3Διεθνής αμυντική επιθεώρηση του Jane’s επιβεβαιώνει στο τεύχος Μαΐου 2009 την αποκάλυψη του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Ασφάλεια» (βλ. τ. 33, Νοέμβριος 2008, σελ. 57) για ριζική επανασχεδίαση του ΒΜΡ-3 και ανακατασκευή ενός πρωτότυπου οχήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα οποία ανέθεσαν σχετική σύμβαση στην Industriewerke Saar (IWS) του γερμανικού ομίλου Diehl Defence. Στην τυποποιημένη διαμόρφωση παραγωγής του ΒΜΡ-3, ο πετρελαιοκινητήρας UTD-29 βρίσκεται στο οπίσθιο άκρο του σκάφους -πρόκειται για το μοναδικό πρόσφατο όχημα πεζικού διεθνώς με την απαράδεκτη αυτή διάταξη- με αποτέλεσμα τα 7 μέλη της αποβιβαζόμενης ομάδας μάχης να συνωστίζονται υπερβολικά, 5 μεταξύ κινητήρα και πύργου, καθώς και δύο εμπρός από αυτόν, δεξιά και αριστερά. Η διάταξη αυτή δυσχεραίνει την ταχεία αποβίβαση της ομάδας μάχης πεζικού, διαμέσου δίδυμων οπίσθιων θυρών και θυρίδων οροφής, καθώς και ατομικών θυρίδων οροφής εμπρός από τον πύργο αντίστοιχα. Η ριζική επανασχεδίαση της IWS προβλέπει την αφαίρεση του UTD-29 και την τοποθέτηση θέσεων για εξαμελή ομάδα μάχης πεζικού, σε δύο τριάδες που αντικρίζουν το εσωτερικό του οχήματος. Το νέο συγκρότημα ισχύος -αποτελούμενο από πετρελαιοκινητήρα MTU V6 με νέο συγκρότημα ψύξης και αυτόματη μετάδοση Renk- θα τοποθετηθεί στο πρόσθιο άκρο του σκάφους και ελαφρά προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί ο οδηγός από το κέντρο στα αριστερά. Οι δύο θέσεις στρατιωτών εμπρός από τον πύργο παραμένουν, αλλά δεν αποσαφηνίζεται προς το παρόν εάν διατηρούνται στην ανακατασκευή τα δύο πολυβόλα PKT των 7,62mm. Η αμφίβια ικανότητα εξακολουθεί να απαιτείται, οπότε ο πύργος μετατοπίζεται προς τα πίσω για να διατηρηθεί το κέντρο βάρους.

Τα ΗΑΕ είναι όχι απλά ο μεγαλύτερος αλλά και ο μοναδικός μαζικός χρήστης ΒΜΡ-3 διεθνώς, παραλαμβάνοντας 653 από το 1992, περιλαμβανόμενων 65 οχημάτων περισυλλογής BREM-L χωρίς πύργο. Η σύμβαση με την IWS δεν είναι η μοναδική των ΗΑΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΒΜΡ-3, αποδεικνύοντας πως η σχετική επιχειρησιακή εμπειρία είναι κατηγορηματική. Πρόσφατα παραδόθηκαν 5 τροχοφόρα 8×8 Τεθωρακισμένα Τμηματικά Οχήματα-Επιμηκυμένα (AMV-L) της φινλανδικής Patria, μετά από παραγγελία στις αρχές του 2007 για την κάλυψη επείγουσας επιχειρησιακής απαίτησης. Στα οχήματα αυτά θα ολοκληρωθούν πύργοι ΒΜΡ-3 των ΗΑΕ. Πρωτότυπο όχημα του συνδυασμού αυτού παρουσιάσθηκε στην έκθεση IDEX του Άμπου Ντάμπι στις 18-22 Φεβρουαρίου 2007, με θέσεις 8 οπλιτών και οπίσθια ράμπα αποβίβασης. Το πρωτότυπο εκείνο παραδόθηκε στα ΗΑΕ το 2006 και υποβλήθηκε σε εκτεταμένες δοκιμές, οι οποίες περιέλαβαν διαδρομές 2.000km, αμφίβιες ασκήσεις και βολές κατά ευρείας ποικιλίας στόχων, με το όχημα σε κίνηση και ακινησία. Παράλληλα η Patria σχημάτισε κοινή εταιρεία με τον Όμιλο Μπιν Τζαμπρ των ΗΑΕ, για την εγχώρια ολοκλήρωση πύργων ΒΜΡ-3 σε AMV-L, την επιχειρησιακή και βιομηχανική εκπαίδευση, καθώς και την υποστήριξη κύκλου ζωής. Στην προηγούμενη IDEX, στις 12-17 Φεβρουαρίου 2005 η τουρκική FNSS παρουσίασε πρωτότυπο επίδειξης του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης-Τανυσμένου (ACV-S) με πύργο από ΒΜΡ-3 των ΗΑΕ, θέσεις 7 οπλιτών και οπίσθια ράμπα υδραυλικής λειτουργίας.

Τέλος, σε δοκιμές υποβάλλεται την περίοδο αυτή στα ΗΑΕ το πρωτότυπο της ανακατασκευής του άρματος μάχης OF-40 της Oto Melara, σε Βαρύ Όχημα Μάχης Πεζικού (HIFV) με μετατόπιση του συγκροτήματος ισχύος εμπρός και δακτύλιο για πύργο ΒΜΡ-3, ο οποίος περιορίζει τους μεταφερόμενους οπλίτες από 10 σε 4. Σχετική σύμβαση σχεδίασης, ανάπτυξης και ανακατασκευής 40 τεθωρακισμένων οχημάτων ύψους €12 εκατ. ανέλαβε στα τέλη του 2005 η βελγική Sabiex. Μετά την ολοκλήρωση δοκιμών του πρωτοτύπου, οι εργασίες στα υπόλοιπα οχήματα θα πραγματοποιηθούν από τον Όμιλο Αλ Μπάντι στα ΗΑΕ.

Έτσι μετά από επιχειρησιακή εμπειρία 17 ετών, τα ΗΑΕ εκφράζουν διακαή επιθυμία να απαλλαγούν από την προβληματική διάταξη του ΒΜΡ-3, με την προώθηση τριών διαφορετικών σχετικών προγραμμάτων

πηγή                                                        Δ.Ι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s