ΕΛΛΑΔΑ

Παραβίαση 20… δευτερολέπτων καταγγέλλουν οι Τούρκοι.


Image2

Λόγο για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου στη Θράκη την περασμένη Τρίτη κάνει ανακοίνωση που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με αυτήν, «δύο Ελληνικά αεροσκάφη τύπου Α-7 Corsair που απογειώθηκαν από τον Αραξο, στις 10.56, εισήλθαν κατά 0,5 μίλι και παραβίασαν κατά 2,5 μίλια και επί είκοσι δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο βορειοδυτικά της Κεσσάνης Αδριανούπολης». Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το θέμα «γνωστοποιήθηκε στο -τουρκικό- υπουργείο Εξωτερικών προς ανάληψη των δεουσών πρωτοβουλιών».

** Η ελληνική πλευρά διέψευσε κατηγορηματικά ότι συνέβησαν τα παραπάνω. Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΓΕΕΘΑ, την περασμένη Τρίτη «υπήρχε σε εξέλιξη μικρή τακτική άσκηση στη Β. Ελλάδα, αλλά σύμφωνα με τις καταγραφές των ραντάρ ουδέν ίχνος πτήσης αεροσκάφους υφίσταται ανατολικότερα της απόστασης 2,5 μιλίων από τη δυτική όχθη του ποταμού Εβρου». Παράλληλα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία συνασκούνται από σήμερα μέχρι τις 16 Μαΐου στο Ιόνιο Πέλαγος, συμμετέχοντας στην υπό ελληνική διοίκηση διασυμμαχική (ΝΑΤΟϊκή) άσκηση «Αριάδνη 09». Πρόκειται για άσκηση ναρκοπολέμου και αντιναρκικών επιχειρήσεων μεσαίας κλίμακας και σε αυτή συμμετέχουν πλοία από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Τουρκία καθώς και η Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη Μεσογείου SNMCMG 2.

ΠΗΓΗ                                                                                  Αναρτήθηκε από τον Λουκά

One thought on “Παραβίαση 20… δευτερολέπτων καταγγέλλουν οι Τούρκοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s