ΔΙΕΘΝΗ / ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία Καραμανλή στον ενεργειακό «απογαλακτισμό» από τη Ρωσία.


Image1

Υπέρ της προώθησης των απαραίτητων επενδύσεων σε υποδομές, με σκοπό την καλύτερη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών στην Ευρώπη, τάχθηκε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνάντηση κορυφής της Ε.Ε. με τα κράτη που βρίσκονται ανατολικά της.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιείται στην Πράγα, μετέχουν οι Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός σημείωσε  ότι η συγκυρία στην οποία  πραγματοποιείται η Σύνοδος είναι η πλέον κατάλληλη, καθώς η κρίση του Ιανουαρίου, ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία, που άφησε την Ευρώπη χωρίς φυσικό αέριο, απαιτεί βελτίωση της συνεργασίας με της ανατολικές χώρες και ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.

Παράλληλα, συμφώνησε και με τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας, εκτιμώντας ότι τα επόμενα χρόνια η ζήτηση του συγκεκριμένου καυσίμου δεν αναμένεται να μειωθεί.

Ο Κώστας Καραμανλής ενέταξε στο σχέδιο διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας και τη διεύρυνση των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου. Όπως ανέφερε, η Ελλάδα μελετά την κατασκευή και δεύτερου τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου, στις ακτές του Αιγαίου.

ΠΗΓΗ                                                                                     Αναρτήθηκε από τον Λουκά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s