ΕΛΛΑΔΑ

Όταν οι Αντιεξουσιαστές…ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.


Image1

               Του Λουκά

Το απόγευμα του Σαββάτου 09/05 είχε διοργανωθεί μια συγκέντρωση με σκοπό τη διαμαρτυρία αλλά και την ανάδειξη του προβλήματος που μαστίζει τη χώρα μας, και λέγεται λαθρομετανάστευση.

Μετά τα γεγονότα του Σαββάτου, προσωπικά μπήκα στη διαδικασία να φιλοσοφήσω τη λέξη «ιδεολογία». Η ιδεολογία σαν έννοια είναι κάτι ιερό προσωπικά πιστεύω, όπως και αναδεικνύει πτυχές πολιτικές, ανθρώπινες, στάσεις ζωής, αλλά ακόμα και οικονομικές.

Το πολίτευμα στη χώρα μας καλώς ή κακώς ονομάζεται «δημοκρατία». Ωστόσο στο Ελληνικό πολίτευμα τα εισαγωγικά είναι άκρως απαραίτητα…

Η Δημοκρατία αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Αθήνα. Το κύριο χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι κυρίως το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εκφέρεις τη γνώμη σου δημόσια, αλλά και να μπορείς να την εκφράζεις κάποιες φορές μαζικά και ειρηνικά με ΝΟΜΙΜΑ μέσα. 

Κατά καιρούς σε όλα τα κράτη του κόσμου διοργανώνονται συγκεντρώσεις και μέσω αυτών κάποιες φορές έχουν επιτευχθεί στόχοι, έχουν ανατραπεί καθεστώτα, όπως επίσης και ιδεολογίες. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και η Πρωτομαγιά.

Η λέξη «κράτος» στην Ελλάδα είναι μία απροσδόκητα σκληρή λέξη για ορισμένα «παιδιά». Ενώ αυτά τα «παιδιά» ΜΙΣΟΥΝ την ΕΞΟΥΣΙΑ, στις 09/05 αποφάσισαν να γίνουν ΚΡΑΤΟΣ αφαιρώντας το δικαίωμα σε ΕΜΕΝΑ τον ΕΛΛΗΝΑ φορολογούμενο πολίτη, να πάω να διαδηλώσω ΕΙΡΗΝΙΚΑ πλάι σε κάποιους που στα περισσότερα μεν ΔΙΑΦΩΝΩ, αλλά έτυχε δε να ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Πάσχω εδώ και 4 χρόνια από «διάμεση πνευμονική ίνωση» που δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω σε διάφορες εκδηλώσεις που υπάρχει ο κίνδυνος της χρήσης δακρυγόνων. Και λοιπόν; Να μπω στο περιθώριο κύριοι των Εξαρχείων; Να μην έχω άποψη για τα καθημερινά δρώμενα γιατί απλά δεν μπορώ να συμμετάσχω λόγω που δεν είμαι σε θέση να επιστρέφω τις πέτρες που θα μου πετάτε; 

Στην Αθηναϊκή δημοκρατία ο κάθε πολίτης έπαιρνε άμεσα μέρος μέχρις και στη πολιτική. Ωστόσο το όποιο δικαίωμα συμμετοχής ΔΕΝ είχαν σκλάβοι, γυναίκες, και παιδιά. Εγώ δεν ανήκω σε καμία από τις επάνω βαθμίδες αγαπητά «παιδιά» των Εξαρχείων. Και όμως δεν μπορώ να διαδηλώσω γιατί ΕΣΕΙΣ «παιδιά» που σας ΠΛΗΡΩΝΩ όταν μου τα ΣΠΑΤΕ, μου το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ…

«Παιδιά των Εξαρχείων»…την επόμενη φορά που ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ μου δώσει ΑΥΞΗΣΗ θα αγοράσω μια φορητή συσκευή οξυγόνου και θα ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ στη διαμαρτυρία. Όχι γιατί μπορώ, αλλά γιατί ΕΣΕΙΣ με κάνετε.

2 thoughts on “Όταν οι Αντιεξουσιαστές…ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.

  1. Φίλε Λουκά, οι «αντιεξουσιαστές», μόνο αντιεξουσιαστές δεν είναι…. Ομοίως και οι «αναρχικοί» αλλά για άλλους λόγους! Οι αυτοαποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές» στην πραγματικότητα, όχι μόνο αποδέχονται την εξουσία και την ιεραρχία, αλλά την εφαρμόζουν με «υποδειγματικό» τρόπο και καινοφανή για τα δημοκρατικά μας δεδομένα! Πρόκειται για ακραίους αριστερής απόκλισης ανθρώπους, οι οποίοι εφαρμόζουν τον λεγόμενο «κόκκινο φασισμό», ο οποίος στην ιστορία είναι υπόλογος για το μεγαλύτερο αιματοκύλισμα όλων των εποχών και με την μεγαλύτερη βιαιότητα. Οι άνθρωποι που προσεταιρίζονται και ομαδοποιούνται υπό αυτές τις ιδέες, είναι συνήθως αγράμματοι ή με κακή παιδεία, περιθωριακοί και άνθρωποι απροσάρμοστοι ή δυσπροσάρμοστοι στην κοινωνία μας, άνθρωποι με εγκληματική φύση όπου τους δίδεται έτσι η δυνατότητα να εγκληματούν και να «εκφράζονται» με τη βία υπό την επικάλυψη της «ιδεολογίας» και του πολιτικού σκοπού (τρομοκρατία, κτλ.), άνθρωποι με αποκλίνουσες και σοβαρές συμπλεγματικές συμπεριφορές που τους επιβαρύνουν και γενική αντικοινωνική συμπεριφορά. Το ότι υπάρχει πάντα για όλα αυτά κάποια αιτιολογία, δεν δικαιολογεί την έμπρακτη εφαρμογή (και μάλιστα δια της βίας) των ιδεών αυτών, εις βάρος της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας, η οποία με την σειρά της πρέπει να αντιδρά να αντιστέκεται και να περιορίζει ή να αποκλείει τέτοια φαινόμενα, είτε με κοινωνικά μέτρα, είτε με κατασταλτικά και βίαια, όταν αυτό αποτελεί μονόδρομο. Η κοινωνία μας διατηρεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας και της αυτοπροστασίας της από τέτοια άτομα και τέτοιες εναντίων της επιβουλές! Μην τους ανεχόμαστε, ας τους μιλήσουμε στην γλώσσα που καταλαβαίνουν…
    ΛΥΚΙΟΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s