ΕΛΛΑΔΑ

Επίλυση του Κουρδικού μέσω του εκδημοκρατισμού βλέπει ο Γκιουλ.


Image1

Ικανοποίηση των Κούρδων από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) Αχμέτ Τούρκ καλωσόρισε τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ σχετικά με το κουρδικό ζήτημα και σημείωσε ότι σε αυτό το σημείο όλοι πιστεύουν ότι ο διάλογος και η κοινή λογική είναι απαραίτητα στοιχεία για να λυθεί το κουρδικό πρόβλημα.

«Εύχομαι η τουρκική κυβέρνηση να κάνει συγκεκριμένα βήματα σύντομα» είπε ο κ. Τούρκ. Την ίδια στιγμή ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί άσκησε κριτική στα σχόλια του Προέδρου Γκιούλ ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να λυθεί το κουρδικό ζήτημα. Ο κ. Μπαχτσελί είπε ότι ο ρόλος του Προέδρου είναι πολύ σημαντικός και ότι πήρε όρκο να προστατεύει την ανεξαρτησία της χώρας. «Θεωρούμε τα σχόλια του προέδρου προβληματικά και πιστεύουμε ότι χρειάζεται να επεξεργαστεί λεπτομερώς την δήλωση του,» δήλωσε ο κ. Μπαχτσελί.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το κουρδικό ζήτημα είναι μόνο μέσω της διαδικασίας του εκδημοκρατισμού.

«Αν τα δεδομένα της δημοκρατίας είχαν βελτιωθεί στο παρελθόν, πολλά ζητήματα θα είχαν ήδη διορθωθεί μέχρι τώρα», είπε ο κ. Γκιούλ.

«Οι παρούσες μεταρρυθμίσεις, βραδέως συνεχίζουν να επιλύουν τα προβλήματα, ωστόσο ένα πρόβλημα συνεχίζει να υπενθυμίζει τις χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτές τις ευκαιρίες τώρα» είπε ο κ. Γκιούλ, προσθέτοντας ότι το κόστος της μη λύσης του προβλήματος τώρα θα δημιουργήσει ένα επιπλέον βάρος στο μέλλον.

Ο κ. Γκιούλ εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με τις βελτιώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σύντομα.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

                                                                                    Αναρτήθηκε από τον Λουκά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s