ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος: «Στηρίζουμε πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.»


Image1

Τη στήριξη της Κύπρου υπό προϋποθέσεις στην προοπτική της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί σε σχέση με την Τουρκία και κατά πόσον οι δηλώσεις αυτές είναι επιζήμιες για το Κυπριακό, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

«Η θέση η δική μας», πρόσθεσε, «είναι ότι στηρίζουμε την προοπτική της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., αλλά αυτό δεν είναι λευκή επιταγή».

Εξήγησε ότι «η Τουρκία χρειάζεται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και από τη συμφωνία της Κοπεγχάγης, χρειάζεται ασφαλώς να λύσει και το Κυπριακό, αλλά και από την άλλη να εκπληρώσει και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει μέσα από το επιπρόσθετο πρωτόκολλο της Συμφωνίας της Άγκυρας». Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι το Δεκέμβρη θα γίνει η αξιολόγηση της Τουρκίας και σημείωσε ότι η περίοδος μέχρι τότε είναι σημαντική.

«Είναι μια σημαντική περίοδος μέχρι τότε, έχουμε πει, το έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε και με τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ότι αυτά τα ζητήματα, ακριβώς γιατί θέλουμε να λειτουργήσουν βοηθητικά στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, θα τα χειριστούμε με πλήρη συντονισμό και διαβούλευση με την Ελλάδα, αλλά και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να πετύχουμε τους στόχους μας και να διαφυλάξουμε ασφαλώς τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας», κατέληξε.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

                                                                                       Αναρτήθηκε από τον Λουκά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s