ΕΛΛΑΔΑ

Βέτο Μόσχας στην… Βασιλίσσης Σοφίας.


Image2Αναμενόμενο βέτο άσκησε η Μόσχα στο σχέδιο της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ απορρίπτοντας για την διατήρηση των παρατηρητών του Οργανισμού στην Γεωργία και την περιοχή της Νότιας Οσετίας την οποία η Μόσχα θεωρεί ήδη ανεξάρτητη περιοχή.

Η ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ καταθέτει αύριο το σχέδιο των προτάσεών της και επιμένει ότι αυτό δεν πρόκειται να αποσυρθεί, επιβεβαιώνοντας την δυσπιστία της Ρωσικής πλευράς προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και προς τον ΟΑΣΕ τον οποίο οι Ρώσοι θεωρούν ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ. Σταματάει όμως η διαπραγμάτευση έως ότου παρουσιαστούν νέες προτάσεις από τη ρωσική πλευρά.

Ήδη η ατμόσφαιρα μεταξύ Μόσχας και Βασιλίσσης Σοφίας είναι εξαιρετικά «βαριές» μετά την απόφαση του ΥΠΕΞ και της Ντόρας Μπακογιάννη να συμμετάσχει η Ελλάδα στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην Γεωργία.

Με βάση το ρωσικό βέτο, οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γεωργία και την περιοχή της Νότιας Οσετίας μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Εκλογές έρχονται, σκάνδαλα έχουμε, οπότε σου λέει τους Ρώσους θα κοιτάμε τώρα…

Άσε μήπως εξεγερθούνε πάλι τα «γνωστά – άγνωστα παιδιά» υπό τη καθοδήγηση των «γνωστών – αγνώστων αφεντικών» τους και οι δημοσκοπήσεις μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο.

Τη Βουλή τη κλείσανε, τα «παιδιά» όμως δεν μπορούν να τα μαζέψουν. Γιατί άραγε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s