Uncategorized

Πλήγμα της MOSSAD απο το Λίβανο


Ισχυρό χτύπημα στην MOSSAD

«Αδειάσαμε την Τράπεζα Δεδομένων του Ισραήλ στον Λίβανο», είπε στους δημοσιογράφους ο απόστρατος ταγματάρχης του λιβανικού στρατού Ηλίας Χάνα, ανακοινώνοντας την εξουδετέρωση μεγάλου δίκτυου κατασκοπίας που εργάζεται για λογαριασμό του «Ινστιτούτου Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών», δηλαδή για τη γνωστή ισραηλινή Mossad.

Ο ταγματάρχης συμπλήρωσε: «Σήμερα μπορώ να πω ότι αποκλείω να διεξαγάγει το Ισραήλ πόλεμο εναντίον της χώρας μου το επόμενο χρονικό διάστημα».
Ολος ο Λίβανος εδώ και δύο μήνες παρακολουθεί σοκαρισμένος τις αποκαλύψεις που ανακοινώνουν οι αρχές ασφάλειας. Οι πολίτες του Λιβάνου εδώ και έναν μήνα διαβάζουν, βλέπουν και ακούν για τη ζωή και το έργο 12 ατόμων (συνολικά συνελήφθησαν 25 άτομα), ανδρών και γυναικών. Από τις οθόνες των τοπικών και δορυφορικών καναλιών προβάλλονται έγγραφα, διαβατήρια ευρωπαϊκά και αραβικά, άγνωστα και καμουφλαρισμένα συστήματα εντοπισμού και παρακολούθησης, συσκευές μετάδοσης συντεταγμένων και πληροφοριών, ενσωματωμένες μέσα σε κούτες λαδιών αυτοκινήτων, σε φορητά ψυγεία παγωτού και σε ψυγεία μίνι μπαρ. Υπολογιστές πτυσσόμενοι και εντοιχισμένοι σε τραπέζια και καρέκλες. Πομποί κρυμμένοι μέσα σε routers, αναλυτικοί δορυφορικοί χάρτες, συσκευές μέσα σε αυτοκίνητα 4×4 με ηλεκτρονικά μάτια που μετέδιδαν στους ισραηλινούς δορυφόρους τις κινήσεις και τις θέσεις στελεχών της Χεζμπολάχ. Ιδιωτικά αυτοκίνητα των πρακτόρων με κινητά τεχνολογίας GPRS, που μπορούν να αποστέλλουν και να λαμβάνουν πολύ γρήγορα ένα μεγάλο όγκο δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας GSM. Αρκετά άτομα που συνελήφθησαν διέθεταν 10 ισραηλινές κάρτες κινητής τηλεφωνίας «SIM» και μια βρετανική, για τις ανάγκες της μετάδοσης δεδομένων μέσω φορητών υπολογιστών. Ολο το δίκτυο της Μοσάντ δρούσε επί 20 και πλέον χρόνια, είπε στην «Ε» πηγή της Χεζμπολάχ. Στο σημερινό κομμάτι θα ασχοληθούμε με το πρώτο πρόσωπο που συνελήφθη πριν από δυο μήνες.Το συνεργείο …Η άκρη του νήματος βρέθηκε σ’ ένα συνεργείο αυτοκινήτων, όπως έγραψαν αρκετές εφημερίδες. Αλλά, όπως αποκάλυψε στην «Ε» πηγή μέσα στη Χεζμπολάχ, «η οργάνωση παρακολουθούσε άλλες δραστηριότητες μετά τη λήξη του πολέμου του 2006». Τότε είπε: «Εκτιμήσαμε ότι οι λανθασμένοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί που πραγματοποίησαν τα ισραηλινά μαχητικά, θα κινητοποιούσαν τη Μοσάντ προκειμένου να δημιουργήσει νέο δίκτυο πρακτόρων και να αφυπνίσει, να αναδιοργανώσει και να επανεκπαιδεύσει τους κοιμισμένους και «συνταξιούχους» πράκτορες. Τότε και εμείς αρχίσαμε παρακολουθήσεις».Η ιστορία του συνεργείου ξεκίνησε όταν ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ άφησε το τζιπ του για επισκευή έπειτα από βλάβη σ’ ένα τυχαίο συνεργείο αυτοκινήτων. Εκεί εντόπισαν μια «ξένη» συσκευή μέσα στη μηχανή, που δημιουργούσε ηλεκτρονικό πρόβλημα στο αυτοκίνητο. Την άφησαν πιστεύοντας ότι την έχει τοποθετήσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Αλλά του εξήγησαν ότι μια «ξένη» συσκευή προκάλεσε τη βλάβη. Εκείνος είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και άρχισε το ψάξιμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s