ΔΙΕΘΝΗ

«Θετική η στάση της Ελλάδας» λέει ο Ερντογάν.


Image1

Εμπόδιο η Κύπρος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Για θετική προσέγγιση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, όσον αφορά στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε λόγο ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο του Γκτανσκ στην Πολωνία. Ωστόσο, χαρακτήρισε εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας την Κύπρο, εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία του ότι και αυτό θα ξεπεραστεί.

«Η προσέγγιση της Ελλάδας μέχρι σήμερα ήταν «θετική», «οι σχέσεις ήταν πάντα καλές, και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση», είπε ο τούρκος πρωθυπουργός και τόνισε ότι η χώρα του είχε πάντοτε καλές σχέσεις και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη, αλλά και τώρα, με τον «αξιότιμο κ. Καραμανλή» όπως χαρακτηριστικά είπε…

Επιπλέον ο Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι η Ελλάδα «υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε», όμως δεν παρέλειψε να πει ότι «η Κύπρος στέκεται μπροστά μας σαν εμπόδιο», αλλά τόνισε ότι και αυτό το εμπόδιο θα ξεπεραστεί. Ο Ερντογάν, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σχετικά με μια «προνομιακή εταιρική σχέση». «Πρόκειται για απολύτως αρνητικές προσεγγίσεις», σχολίασε ο Ερντογάν και δήλωσε ότι «πρόκειται για θέσεις που διατυπώνονται εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και τις εκλογές στη Γερμανία»

Ο τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε στο ακροατήριό του ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποτελέσει βάρος για την Ε.Ε, αντίθετα όπως είπε η χώρα του θα συμβάλει στο να αντιμετωπισθούν τα οποιαδήποτε βάρη. Τέλος καυτηρίασε την στάση που θέλει να αλλάξει τους κανόνες της ένταξης στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. «Είναι αδιανόητο και ανέντιμο να γίνονται αλλαγές των κανόνων και να προβάλλονται νέοι όροι, στην Τουρκία», είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας στο ακροατήριο του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s