ΕΛΛΑΔΑ

Σενάριο «θερμού» επεισοδίου ταυτόχρονα σε Έβρο και Αιγαίο.


Αρματομαχίες στον Έβρο και απόβαση σε βραχονησίδα!!!

Ειδικές μονάδες επιχειρήσεων αλλά και ικανός όγκος όπλων έτοιμα να αντιμετωπίσουν την Τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα.

Image1

Το υποθετικό σενάριο, που βασίζεται στο εγχείρημα της ταυτόχρονης τουρκικής επιθετικής ενέργειας σε Έβρο και Ανατολικό Αιγαίο, έχει μάλλον ως σκοπό τον αποσυντονισμό του αμυνομένου, αλλά και την ευκαιριακή δέσμευση εδαφών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αργότερα ως ανταλλακτικό μέσο στο διαπραγματευτικό τραπέζι.

Είναι αυτονόητο ότι η τουρκική επιθετική ενέργεια στη Θράκη θα γινόταν στην περιοχή του Έβρου με δυνάμεις αρμάτων κα μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού. Στην ευρύτερη περιοχή, οι κύριες δυνάμεις που διαθέτει ο τουρκικός στρατός είναι τέσσερις (4) ταξιαρχίες αρμάτων (Μάλκαρα, Τσατάλτζα, Μάλτεπε, Τσερκέζκιοϊ), τέσσερις (4) μηχανοκίνητες ταξιαρχίες (Αδριανούπολη, Κιρκλαπέλι, Κεσσάνη, Τεκιρντάγ), καθώς και μία (1) τεθωρακισμένη μεραρχία στο Τεκιρντάγ.

Από Ελληνικής πλευράς υπάρχει μία τεθωρακισμένη μεραρχία στην Καβάλα, μία ταξιαρχία αρμάτων στην Ξάνθη, μία μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού στο Διδυμότειχο, μία ταξιαρχία αρμάτων στην Κομοτηνή, μία μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού στην Αλεξανδρούπολη και, στην ίδια περιοχή μία ταξιαρχία αρμάτων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Ελληνικές μονάδες που βρίσκονται συγκεντρωμένες στην περιοχή είναι ικανές από πλευράς μεγέθους να αντιμετωπίσουν μία τουρκική εισβολή που πιθανολογείται στις μικρές βραχονησίδες που βρίσκονται στον ποταμό Έβρο, κοντά στον σταθμό των Κήπων.

Υπενθυμίζεται ότι οι μικρές βραχονησίδες κατά μήκος του ποταμού Έβρου και το «καθεστώς ιδιοκτησίας» τους αποκτούν τεράστια σημασία όταν πρόκειται για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας, τα οποία δεν έχουν χαραχθεί μέχρι σήμερα, με εξαίρεση φυσικά τα Δωδεκάνησα.

ΠΗΓΗ: Δείτε όλο το άρθρο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s