ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / Uncategorized

Για την έρευνα δικαιωμάτων των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω


greece_rel96Αντιδράσεις για ενέργεια βουλευτή του ΔΗΣΥ να υπογράψει προσχέδιο ψηφίσματος στην ΚΣΣΕ για τη διερεύνηση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω.

Πυρά δέχεται ο ΔΗΣΥ για την ενέργεια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Χρίστου Πουργουρίδη, ο οποίος μετέχει στην Κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), να υπογράψει προσχέδιο ψηφίσματος για τη διερεύνηση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων, που ζουν στη Ρόδο και την Κω, μετά από πρωτοβουλία του αρχηγού της σοσιαλιστικής ομάδας στην ΚΣΣΕ Ελβετού βουλευτή Άντρεα Γκρος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι ο κ. Χρίστος Πουργουρίδης, δεν ενημέρωσε την ηγεσία του κόμματος, ούτε πριν, ούτε μετά την υπογραφή της εισήγησης του Ελβετού σοσιαλιστή βουλευτή για το θέμα των μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω.

Ο ΔΗΣΥ, πρόσθεσε, απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε προσπάθεια έγερσης ανύπαρκτων ζητημάτων και ξεκαθαρίζει ότι συνεργάζεται στενά και αρμονικά με την ελληνική κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Στηρίζει παράλληλα πλήρως, είπε ο κύριος Μητσόπουλος, τις διαχρονικές θέσεις της Ελλάδας και αγωνίζεται με απόλυτη συνέπεια σε όλα τα διεθνή βήματα εναντίον των απαράδεκτων μεθοδεύσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Θράκη.

«Παρόλο, που από το κείμενο της εισήγησης δεν φαίνεται να τίθεται θέμα αναγνώρισης των μουσουλμάνων ως μειονότητας, διευκρινίζουμε ότι, στο βαθμό που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ερμηνευθεί έτσι, μας βρίσκει κάθετα διαφωνούντες», κατέληξε ο κ. Μητσόπουλος.

Η ΕΔΕΚ εξέφρασε απαρέσκεια για τη συμπεριφορά Πουργουρίδη

Περισσότερα εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s