ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / Uncategorized

Η Σουηδική προεδρεία Ε.Ε. για το Κυπριακό.


CyprusMapS\Την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη λήξη του Συμβουλίου σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας, ο Καρλ Μπιλντ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, που θα ασκήσει την προεδρία της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2009

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Κ. Μπιλντ σημείωσε: «Οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο είναι ίσως το σημαντικότερο ζήτημα στην Ευρώπη σήμερα. Είκοσι χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου είναι κρίμα να έχουμε ακόμα διαιρεμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη». Και συμπλήρωσε: «Τώρα έχουμε δύο ηγέτες με προσωπική δέσμευση στην αναζήτηση λύσης και πιστεύω ότι είναι καθήκον όλων μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε την κοινή τους προσπάθεια να ξεπεράσουν αυτό τον διχασμό». Εξάλλου, σύμφωνα με τον Κ. Μπιλντ η επίλυση του Κυπριακού «θα είχε βαθύτατες στρατηγικής σημασίας επιπτώσεις για ουσιαστικά κάθε τι άλλο που μας απασχολεί».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας τόνισε για το Κυπριακό ότι «αν και δεν περιλαμβάνεται στα ζητήματα που μας απασχολούν γιατί είναι μια διαδικασία στο ίδιο το νησί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, νομίζω ότι είναι καθήκον όλων μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε αυτή την κολοσσιαίας σημασίας διαδικασία».

περισσότερα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s