Κύπρος

Ο ετήσιος «Αργοναύτης» στη Κύπρο


Έλαμψαν διά της απουσίας τους…
Αφού οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος, ως… «υποτελείς» στα κελεύσματα ΗΠΑ και Τουρκίας, κατάργησαν της ασκήσεις «Νικηφόρος» και «Τοξότης» και εξαΰλωσαν το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου, απέμεινε ο ετήσιος «Αργοναύτης» για ν’ αποφύγουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου την… ολοκληρωτική σκουριά! Στο παρατηρητήριο της άσκησης εντοπίσαμε μόνο δύο βουλευτές. Τον Ζαχαρία Κουλία του ΔηΚο και τον Πανίκο Σταυριανό του ΑΚΕΛ. Όλοι οι άλλοι έλαμψαν διά της απουσίας τους…

Πολλά διαδοχικά σενάρια για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων, ναυτικής πειρατείας, κύματος προσφύγων, «δουλεμπoρίου» λαθρομεταναστών, καταλήψεων και ανατινάξεων κτιρίων, βομβιστικών παγιδεύσεων οχημάτων, διασποράς ραδιενεργών υλικών, ρύπανσης της θάλασσας κ.ο.κ.

Η ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ «Αήττητος» του Πολεμικού Ναυτικού της μητέρας Ελλάδας, με κυβερνήτη τον πλωτάρχη Παναγιώτη Γκιόκα και 60μελές πλήρωμα, ένα C-130 της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών την ελλαδικής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αεροσκάφος G-222 ναυτικής επιτήρησης του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας, ένα αεροσκάφος «Φάκλον-50» ναυτικής επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας, με 8μελές πλήρωμα, ήσαν χθες στη διεθνή άσκηση «Αργοναύτης 2009» που οργάνωσε η Εθνική Φρουρά, με τη συμμετοχή 26 διαφορετικών υπηρεσιών από οκτώ υπουργεία, στη ναυτική βάση «Στρατηγός Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Διαβάστε περισσότερα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s