ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα μια ευκαιρία…χαμένη.


Image2

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε μια σειρά σημαντικών δηλώσεων όσον αφορά τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Τούρκοι σε βάρος διαφόρων άλλων εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας χαρακτήρισαν ως «ιστορική αυτοκριτική για τις μειονότητες» τα όσα είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για «εκδίωξη από την Τουρκία, όσων είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα στο παρελθόν», πράγμα που ο ίδιος κατονόμασε, ως «αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης».

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Βατάν» φιλοξένησε πρόσφατα ένα δημοσίευμα για τους διωγμούς που έχουν υποστεί οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια ώρα που δημοσιεύτηκαν οι συγκεκριμένες δηλώσεις, οι Τούρκοι αμφισβητούν ανοιχτά την Ελληνικότητα των Δωδεκανήσων, παραβιάζουν τον Εθνικό εναέριο αλλά και θαλάσσιο χώρο, εγείρουν μειονοτικό θέμα στη Θράκη, Κω και Ρόδο, μας γεμίζουν με λαθρομετανάστες, ενώ έχουν και υπό κατοχή τους ένα μέρος της Κύπρου.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έμειναν ασχολίαστες από το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών. Το ίδιο δικό μας Υπουργείο είχε απολέσει άλλη μια ευκαιρία που μας δόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, όταν ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς, προσκεκλημένος τότε σε εκπομπή του «Κανάλ Τουρκ» με περίσσιο θράσος παραδέχτηκε πως κατά την εισβολή στη Κύπρο είχε εκτελέσει εν ψυχρώ δέκα Έλληνες αιχμαλώτους.

Αν στη πολιτική ισχύει ότι και στο ποδόσφαιρο, τότε σας θυμίζω το «νόμο του ποδοσφαίρου» που λέει πως αυτός που χάνει τις ευκαιρίες, στο τέλος δέχεται τέρμα.

Λουκάς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s