ΔΙΕΘΝΗ / Uncategorized

Το Συμβούλιο Ασφαλείας κατεδίκασε και τη νεα πυρηνική δοκιμή


P Y R I N I K HΤα μέλη του Συμβουλίου χαρακτήρισαν την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ ως «σαφή παραβίαση» της απόφασης 1718 που είχε υιοθετήσει το Συμβούλιο μετά την πρώτη βορειοκορεατική δοκιμή το 2006. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας προτίθενται να ετοιμάσουν μία νέα απόφαση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, με σκληρότερα μέτρα εναντίον της, δήλωσε ο προεδρεύων Βιτάλι Τσούρκιν.

Πριν από τη συνεδρίαση, προηγήθηκε η σύνοδος της λεγόμενης ομάδας «Ρ5 +2» χωρών, δηλαδή των πέντε μόνιμων μελών του ΣΑ (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία) με την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα. Η Ιαπωνία για το τρέχον διάστημα είναι μέλος του ΣΑ, όχι όμως και η Νότιος Κορέα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ασίας και της Ευρώπης καταδίκασαν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, χαρακτηρίζοντάς τη κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ και με κοινό ανακοινωθέν τους κάλεσαν την Πιονγιάνγκ να μη πραγματοποιήσει νέες δοκιμές, να σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να επιστρέψει στις εξαμερείς συνομιλίες.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του, τον οποίο και διαβεβαίωσε για την υποστήριξη των ΗΠΑ,σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια από μέρους της Βόρειας Κορέας.

Διαβάστε περισσότερα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s