ΕΛΛΑΔΑ

Δοκιμαστικές πτήσεις των Ελληνικών Longbow Apache.


Image1

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται στην βάση της Αεροπορίας Στρατού στα Μέγαρα δοκιμαστικές πτήσεις των επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64D Longbow Apache.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο και θα μπορούσε να ειπωθεί πως αποτελεί το τελευταίο στάδιο πριν την αποδοχή και επίσημη παραλαβή των επιθετικών ελικοπτέρων από την Αεροπορία Στρατού η οποία τα τελευταία χρόνια κρατάει τα πολύτιμα αυτά συστήματα σε αποθήκευση.

Είναι προφανές πως η πραγματοποίηση των δοκιμαστικών πτήσεων και των υπολοίπων δοκιμών αποτελεί το αποτέλεσμα της υπογραφής από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, της τέταρτης τροποποίησης για την προμήθεια των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, εξέλιξη για την οποία το defencence.gr και η «Σ» έχει ήδη ενημερώσει του συνδρομητές του εδώ και μήνες.

Υπενθυμίζεται πως η Αεροπορία Στρατού έχει παραγγείλει 12 ελικόπτερα του τύπου, τα οποία εδώ και δύο περίπου χρόνια περιμένουν την αποδοχή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις αφού είχαν χαρακτηριστεί εκτός των συμβατικών προδιαγραφών από την ΓΔΑΕΕ.

Με την έστω και καθυστερημένη, αλλά επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος και με τον εκσυγχρονισμό των 19 υπαρχόντων ΑΗ-64Α στο επίπεδο «D» η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞ ΑΣ) θα διαθέτει έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό στόλο 31 επιθετικών ελικοπτέρων τα οποία θα επιδράσουν θετικά υπέρ της Ελληνικής αποτρεπτικής ισχύος.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s