ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκορθόδοξη εκκλησία και η Εργκενεκόν


Sabah 
(26/5/2009)

Η Σεβγκί Ερένερολ [εγγονή του Παπα Ευθύμη του λεγόμενου τουρκορθόδοξου πατριαρχείου], νυν υπόδικος για την υπόθεση Εργκενεκόν, έγινε γνωστό πως το 2006 είχε δώσει διάλεξη στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέροντας στους Τούρκους αξιωματικούς ότι σκοπός των ιεραποστόλων είναι να βάλουν στο χέρι την Ανατολία. 

Τα cd της διάλεξης αυτής εστάλησαν στο 14ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, όπου διεξάγεται και η δίκη για τη δολοφονία του Χραντ Ντινκ. Μέσα από αυτά γίνεται φανερό ότι στις διαλέξεις, που η εκπρόσωπος Τύπου του “τουρκορθόδοξου πατριαρχείου” και υπόδικος της Εργκενεκόν, Ερένερολ, είχε δώσει τόσο στη Διοίκηση του Γενικού Επιτελείου, όσο και στο Αρχηγείο των Αεροπορικών Δυνάμεων, υπήρξε συμμετοχή μεγάλου αριθμού αξιωματικών. 

Η ίδια είχε αναφέρει, επίσης, ότι η επιλογή της Κωνσταντινούπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010 αποσκοπούσε στην οικουμενικότητα του Πατριαρχείου. Η ίδια χαρακτηριστικά είχε πει: «Ο ιεραποστολισμός, όσο και εάν είναι γνωστός ως μια κίνηση αλλαγής θρησκείας, εν τούτοις αποτελεί και ένα πιόνι της πολιτικής. Ο μοναδικός σκοπός είναι εν ονόματι της θρησκείας η κατάληψη των εδαφών αυτών. Ένα τμήμα αυτού είναι και η υπόθεση της οικουμενικότητας. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια ανακαίνιση των βυζαντινών μνημείων, εργασία η οποία συνεχίζεται με ταχύτητα. Με τον τρόπο αυτό, θα αρχίσει και η περίοδος του διαμελισμού του κράτους».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

4 thoughts on “Η Τουρκορθόδοξη εκκλησία και η Εργκενεκόν

 1. Η αποκάλυψη του ρόλου της Σεβγκί Ερένερολ στην υπόθεση της Ερκένεγκον ήταν δώρο εξ ουρανού για το Οικουμενικό Πατριαρχείο , το οποίο δεν έπαυσε να είναι στόχος της λεγόμενης Τουρκορθόδοξης Εκκλησίας , δηλαδή της απάτης του αλήστου μνήμης παπα-Ευθύμ .Μέχρι πρόσφατα , πριν την σύλληψη των μελών της Εργκένεγκον , υπήρχε σχέδιο ανατροπής του πατριάρχη με όργανο αυτούς. Το πρόβλημα όμως παραμένει όσο οι εκκλησίες που έχουν καταλάβει στον Γαλατά δεν αποδίδονται στο Πατριαρχείο .Πρόκειται για παλαιές περίφημες εκκλησίες με μεγάλη περιουσία (αυτό είναι που τους ενδιαφέρει). Πριν ένα χρόνο επισκέφτηκα την έδρα τους , την Παναγία Καφατιανή στον Γαλατά. Ήταν βέβαια κλειστή , αλλά ήταν ανοιχτό το προαύλιο και ο πρόναος . Από τα τζάμια των παραθύρων είδα τον πλούτο που έχει συσωρευθεί στην εκκλησία αυτή που δεν έχει ποίμνιο.Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι στο προαύλιο διασώζονται οι ταφόπλακες από το εκεί πρώην ελληνικό νεκροταφείο. Όλες με ελληνικές επιγραφές , ελληνικά ονόματα και επιγράμματα που δείχνουν ότι ο ναός ήταν ελληνικός. Για μια ακόμη φορά και οι λίθοι κεκράξονται…

 2. Καλησπέρα κύριε Πρίντζιπα,

  σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε, όπως επίσης και ότι σχολιάζετε στις αναρτήσεις μας.

  Φιλικά / Λουκάς

 3. Καλησπέρα κ. Λουκά . Με πολύ χαρά ανακαλυψα το ιστολόγιό σας και το βρίσκω εξαιρετικού ενδιαφέροντος . Θα με έχετε επισκέπτη .

 4. καλημερα … θα μ ενδιέφερε να μάθω περισσότερα για την παναγία Καφατιανή αφού μάλλον απο εκεί κρατάει η σκούφια της οικογένειάς μου. Καφάτος, από το Αμάρι, Μοναστηράκι Κρήτης!!!
  αν έχετε κάτι θα σας ήμουν υπόχρεος αν μου το στείλετε στο μειλ μου (gkafat@otenet.gr)
  σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  καλό καλοκαίρι!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s