ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Στήριξη της Ρουμανίας στις Ελληνικές θέσεις για Τουρκία και ΠΓΔΜ.


Image3

Την ένθερμη υποστήριξη της χώρας του στις ελληνικές θέσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό εξέφρασε ο Ρουμάνος πρόεδρος, στον Κάρολο Παπούλια.

Ο Τραϊάν Μπασέσκου τόνισε ότι «η χώρα του χωρίς επιφυλάξεις υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά την ΠΓΔΜ», τονίζοντας ότι «η αρχή της καλής γειτονίας είναι μία υποχρέωση που πρέπει να την έχουν όχι μόνο οι χώρες μέλη της Ε. Ε αλλά και εκείνες που δεν είναι ακόμη μέλη».

Σε ότι αφορά το πρόβλημα της Κύπρου ο κ. Μπασέσκου υποστήριξε ότι η » μία χώρα μέλος της Ε.Ε έχει το δικαίωμα να έχει απόλυτη κυριαρχία σε όλη την επικράτειά της». Για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε. Ε, ο κ. Μπασέσκου συμφώνησε με τις θέσεις της Ελλάδας, ότι η γειτονική χώρα πρέπει να γίνει μέλος της Ε. Ε «εφόσον βέβαια συμμορφωθεί με όλα τα κριτήρια και το κεκτημένο της Ένωσης». Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις ανέφελες και εγκάρδιες, ενώ σε ότι αφορά τη νοτιοανατολική Ευρώπη σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι υπέρμαχος της εισόδου και των Δυτικών Βαλκανίων στην Ένωση με ιδιαίτερη έμφαση «στην αρχή της καλής γειτονίας».

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s