Κύπρος

Η Τουρκία προχωρεί στην ενσωμάτωση της Β.Κύπρου


Ένα βήμα πριν την ενσωμάτωση ή

απειλητική κίνηση προς την Ευρώπη;

Σύμφωνα με νέο νόμο που ψήφισε η τουρκική Εθνοσυνέλευση και αφορά την απόκτηση τουρκικής ιθαγένειας, οι έχοντες τη λεγόμενη τ/κ ιθαγένεια, μπορούν να αποκτήσουν και την τουρκική υποβάλλοντας σχετική γραπτή αίτηση.
Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», ο νέος νόμος μπορεί να έχει επιπτώσεις, καθότι σύμφωνα με το νέο νόμο στην Τουρκία, η σύναψη γάμου με πολίτη της χώρας δεν είναι λόγος απόκτησης της τουρκικής ιθαγένειας.
Η εφημερίδα «Μπακις» στεγάζει την σχετική είδηση υπό τον τίτλο «Του λοιπού όποιος θέλει μπορεί να παίρνει την τουρκική υπηκοότητα».
Η εφημερίδα «Βολκάν» στεγάζει την είδηση υπό τον τίτλο: «Ευκολότερη η απόκτηση τουρκικής ιθαγένειας» ενώ η «Βατάν» ανaφέρεται στο θέμα και τιτλοφορεί το δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Δικαίωμα απόκτησης της τουρκικής υπηκοότητας».
Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα για πιθανή μελλοντική προσάρτηση της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου; Ναι, εάν η Άγκυρα βρεθεί εκτός Ευρώπης και θελήσει να πιέσει «καταστάσεις». Είναι μία κίνηση προειδοποιητική για το μέλλον και προδίδει τις προθέσεις της Τουρκίας, που σε κάθε περίπτωση θα έχει «Τούρκους πολίτες» και όχι Τουρκοκύπριους υπό την προστασία της.
Το συγκεκριμένο «δικαίωμα» των Τουρκοκυπρίων, ουσιαστικά είναι δικαίωμα που παραχωρείται στην Τουρκία, για επέμβαση ή για προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου οποτεδήποτε η ίδια αποφασίσει..

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s