Κύπρος

Ικανοποίηση στη Κύπρο για αναναίωση στρατευμάτων Ο.Η.Ε.


 

dbi_flag_cyprus

Την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για την έγκριση του ψηφίσματος 1873 με το οποίο ανανεώνεται η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο για ακόμη έξι μήνες εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι στο ψήφισμα η όποια αλλαγή των όρων εντολής της ειρηνευτικής δύναμης συνδέεται μόνο με την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

«Το ψήφισμα είναι ισορροπημένο», είπε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτό επαναβεβαιώνεται η συμφωνημένη βάση πάνω στην οποία διεξάγονται οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ηγετών. «Αυτή η βάση, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ», ανέφερε.

«Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας», συνέχισε, «εκφράζει την εκτίμηση της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την έγκριση του ψηφίσματος 1873. Η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης, στη βάση των όρων εντολής της, είναι απαραίτητη στις συνθήκες της ύπαρξης δεκάδων χιλιάδων κατοχικών στρατευμάτων της Τουρκίας στην Κύπρο», συμπλήρωσε.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s