ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγή στο Ε.Δ.Α.Δ. για τη δημιουργία Ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.


 

«Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε γυρίσει στο μηδέν. Εχουμε πέσει κάτω από το μηδέν. Και να ξέρατε πόσες φορές η αμερικανική πρεσβεία και διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα μάς έχουν προσεγγίσει ρωτώντας μας γι’ αυτά τα προβλήματα και πόσες φορές έχουμε απαντήσει πως “όχι, ευχαριστούμε, ενδεχομένως εμείς να έχουμε κάνει το λάθος”. Γιατί είμαστε Ελληνες, δεν έχουμε καμία διάθεση να μας αναφέρουν στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε να εκτίθεται η χώρα μας. Την αγαπάμε την Ελλάδα. Τα προβλήματά μας είναι δικά μας, δεν χρειάζεται να τα ξέρει η “γειτονιά”. Αλλά αυτό δεν το εκτιμά η κυβέρνηση…», καταλήγει ο κ. Ελγαντούρ.

Την πρόθεση για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εάν δεν ικανοποιηθεί σύντομα το αίτημα για δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, αποκαλύπτει μέσω της «Κ» ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αναφέρει, θέτοντας ως «διορία» την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη σχετική επιστολή της Ενωσης. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η τελευταία μας ελπίδα», τονίζει ο κ. Ελγαντούρ. «Εάν και από εκεί δεν έχουμε απάντηση ή εάν δούμε ότι, παρά τη θετική του στάση, εξακολουθεί να μην γίνεται τίποτα, ο μόνος δρόμος είναι τα ευρωπαϊκά όργανα».

Ηδη, πάντως, μέσω ειδικών ιστοσελίδων (όπως του δημοφιλούς greeksrethink.com), οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους Ελληνες «αδερφούς» τους του εξωτερικού. Η παγκόσμια κοινότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων είναι πολυπληθής και διασκορπισμένη σε κάθε γωνιά του πλανήτη (Καναδάς, ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Αυστραλία και αλλού). «Τους ζητάμε υποστήριξη στον αγώνα μας», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος. «Αρχικά, απλώς να ρωτήσουν τους παπάδες στις ενορίες τους εάν θα δέχονταν τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα». Δεδομένων των πρόσφατων δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος έκανε λόγο για «αυτονόητο και απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να απευθύνεται ελεύθερα στον Θεό του», οι Ελληνες μουσουλμάνοι έχουν εξασφαλισμένη τη θετική απάντηση των ιερέων.

«Ακούστε, τα πράγματα είναι απλά», λέει ο κ. Ελγαντούρ. «Εχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε που υποτίθεται ότι άρχισε να δρομολογείται η ανέγερση ισλαμικού τεμένους, αλλά ακόμα είμαστε στα λόγια. Θεωρώ ότι δεν είναι αίτημα μόνο δικό μας, αλλά κάθε φιλελεύθερου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»

Διαβάστε περισσότερα.


One thought on “Προσφυγή στο Ε.Δ.Α.Δ. για τη δημιουργία Ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.

 1. 30 ΥΠΟΠΤΟΙ ΥΠΟ ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

  ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΦΟΒΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

  ΣΗΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

  Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές την τελευταία εβδομάδα μετά τις επιβεβαιωθείσες πληροφορίες ότι ομάδες μεταναστών μουσουλμάνων ετοιμάζουν εξτρεμιστικές ενέργειες, κάνοντας λόγο για κήρυξη «ιερού πολέμου» σε βάρος της Ελλάδας.

  Η αφορμή είναι οι διαδηλώσεις των μεταναστών που ξεκίνησαν μετά το επεισόδιο με τον ισχυρισμό μουσουλμάνου για σκίσιμο του Κορανίου από αστυνομικό, ενώ στο «παιχνίδι» έχουν μπει και οι πρεσβείες των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι φερόμενοι ως υποκινητές. Το υπουργείο Εσωτερικών συγκεντρώνει πληροφορίες για άτομα που μπορεί να πρωταγωνιστήσουν σε έναν κύκλο βίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα Αστυνομικά Τμήματα προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο επιθέσεων. Οι φόβοι άλλωστε επικεντρώνονται στους ένστολους, οι οποίοι έχουν λάβει σαφείς οδηγίες να είναι πολύ προσεχτικοί τις επόμενες ημέρες.

  Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει απόρρητη αναφορά που προειδοποιεί για ξέσπασμα επεισοδίων από ομάδες αλλοδαπών. Η αναφορά «δείχνει» τους κυριότερους ύποπτους και τους πιθανούς στόχους και έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τις Αρχές που περιμένουν πλέον «ιερό πόλεμο» από μουσουλμάνους εξτρεμιστές. Την ίδια ώρα το ΥΠΕΣ έστειλε ειδικό απόρρητο σήμα στις πρεσβείες της χώρας μας σε όλο τον κόσμο, με τις οποίες τις θέτει σε κατάσταση επιφυλακής για επιθέσεις από μουσουλμάνους εξτρεμιστές. Αυτό πάντως που «τρομάζει» τις Αρχές είναι το γεγονός ότι, όπως έχει αποδειχτεί, από τη χώρα μας έχουν περάσει και υψηλόβαθμα στελέχη οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα, πράγμα που καταδεικνύει ενδεχόμενους «δεσμούς» με μόνιμα εγκατεστημένους στην Αθήνα μετανάστες.

  Σε στενό κλοιό

  Τριάντα αλλοδαποί καταγόμενοι από το Πακιστάν, τη Συρία, το Ιράκ και την Αίγυπτο παρακολουθούνται διαρκώς, καθώς υπάρχουν πληροφορίες, αλλά και «αποχρώσες ενδείξεις» ότι θα επιχειρήσουν να επιτεθούν – στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογές – στοχευμένα κατά αστυνομικών και αστυνομικών κτιρίων. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις πρεσβείες των αλλοδαπών, οι οποίες, παρέχοντας τα απαραίτητα στοιχεία που τους ζητήθηκαν, κάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις λόγο για ακραίους φονταμενταλιστές. Από τα άτομα αυτά τα οποία φέρονται να οργανώνουν την έναρξη του «ιερού πολέμου» έχουν λάβει αποστάσεις οι επίσημες κοινότητες των μεταναστών στην Αθήνα. Οι κοινότητες μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να ζητήσουν προστασία από την Αστυνομία προκειμένου να αποτρέψουν τα μέλη τους από τη συμμετοχή σε επεισοδιακές πορείες που ετοιμάζονται τις επόμενες ημέρες. Η αρχή έγινε με τις συγκεντρώσεις που έκαναν προχθές στην Ομόνοια οι μετανάστες, τις οποίες και περιφρούρησαν, αφού είχαν δεσμευτεί να αποφύγουν τα επεισόδια και να διαδηλώσουν ειρηνικά.

  Στο «παιχνίδι» έχουν μπει βέβαια και οι πράκτορες της ΕΥΠ, οι οποίοι από την πλευρά τους πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην Αθήνα, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Κατά πληροφορίες, οι έρευνες της ΕΥΠ δεν επικεντρώνονται μόνο στα παραπάνω «ύποπτα» πρόσωπα, αλλά και σε άλλους, τυχόν υποκινητές επιθέσεων κατά αστυνομικών στόχων, καθώς και στη συλλογή πληροφοριών για τη δράση των δουλεμπόρων και τη συνεργασία τους με Έλληνες και Τούρκους αξιωματούχους. Κι αυτό γιατί θεωρούν πως εκεί ίσως να βρίσκεται ένα συνδετικός κρίκος με τους εξτρεμιστές, που να οδηγήσει σε πιο «βαθιά» μονοπάτια. Και βέβαια, στο ρόλο που παίζουν οι Τούρκοι και Σκοπιανοί πράκτορες, οι οποίοι έσπευσαν στην Ελλάδα για να υποκινήσουν ταραχές. Τα τρία αυτά πρόσωπα θεωρήθηκαν σημαντικά γιατί στα καρνέ τους βρέθηκαν τηλεφωνικοί αριθμοί οι οποίοι ανήκουν σε τρομοκρατικούς πυρήνες στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν και στην Αίγυπτο. Πως μπορεί να συνδέονται όλα τα παραπάνω; Ίσως και να μπορεί…

  Το φιτίλι που άναψε το μπαρούτι, δημιουργώντας το εκρηκτικό αυτό σκηνικό, ήταν η ενέργεια του αστυνομικού που αλλοδαπός ισχυρίζεται ότι έσκισε σελίδες από το κοράνι. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ιερά κείμενα, πραγματοποιώντας απλώς τυπικό έλεγχο, καθώς σε πλείστες περιπτώσεις έχουν βρεθεί μικροποσότητες ναρκωτικών που διακινούν μεταξύ τους οι αλλοδαποί μέσα σε βιβλία, περιοδικά, χαρτιά και άλλα αντικείμενα. Κι όμως, η τρίχα έγινε τριχιά, οι μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν και το θέμα πήρε διαστάσεις.

  Εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας πάντως αναφέρουν ότι η συμμετοχή στην πορεία της περασμένης εβδομάδας ήταν πολύ μικρή, καθώς από τους 700.000 ομόθρησκούς τους που ζουν στην Αθήνα μόνο 700 κατέβηκαν στον δρόμο και περίπου 200 προκάλεσαν τα επεισόδια.

  ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ

  Οι τελευταίες εξελίξεις έφεραν ξανά στη επικαιρότητα το θέμα ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα Ζητούν επιτακτικά πλέον τη δημιουργία τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου.

  ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ «ΒΟΜΒΑ» ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  Η κατάσταση σε αριθμούς αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο, λαμβάνοντας πρωτοφανείς διαστάσεις αλλοίωσης του κοινωνικού ιστού της πρωτεύουσας.
  Μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής υπολογίζεται ότι εισέρχονται καθημερινά 2.000-3.000 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι έχοντας μεταξύ τους χαώδεις πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές, καθώς χωρίζονται σε σουνίτες και σιίτες. Οι διαμάχες μεταξύ τους είναι σχεδόν καθημερινές και λαμβάνουν χώρα στο τρίγωνο μεταξύ Ομόνοιας – οδού Αθηνάς- πλατείας Κουμουνδούρου. Ο αριθμός των λαθρομεταναστών είναι άγνωστος –κατά προσέγγιση υπολογίζεται στις 500.000, πλέον των 700.000 που διαβιούν ήδη στην πρωτεύουσα και των 300.000 που έχουν εγκατασταθεί σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως παραθαλάσσιες, περιμένοντας να βρουν τρόπο διαφυγής προς Ιταλία και κεντρική Ευρώπη. Πακιστανοί, Ιρακινοί, Αφγανοί, Σύριοι και Κούρδοι αποτελούν την πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, οι οποίοι εκτός από τους δρόμους γύρω από την Ομόνοια και το Μεταξουργείο έχουν επεκταθεί προς τον Άγιο Παντελεήμονα και τα Κάτω Πατήσια.

  Όπως αναφέρουν αξιωματικοί του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, μόνο στις πολυκατοικίες της Μιχαήλ Βόδα και στις κάθετες οδούς από την αρχή του δρόμου στην πλατεία Βάθης μέχρι τον ηλεκτρικό σταθμό του Αγίου Νικολάου μπορεί να ζουν πάνω από 100.000 μετανάστες αυτών των εθνικοτήτων, οι οποίοι στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα κατά 30-40 άτομα. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα κάτω από τις γραμμές του τρένου, «όπου εκεί δεν υπάρχει Έλληνας ούτε για δείγμα!» μας λένε. Το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα ζητά διαρκώς ενισχύσεις από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, καθώς στις περιπολίες που πραγματοποιούνται, λόγω των συνεχών εγκληματικών ενεργειών και ανθρωποκτονιών που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών.

  (πληροφορίες από την Presstime αρ. φυλ.158, σελ.6-7)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s