ΕΛΛΑΔΑ

Πως να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές 2009


euro_eklogesΤην Κυριακή 7 Ιουνίου 2009, η ψηφοφορία για την εκλογή των 22 ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το βράδυ. Το πού ψηφίζετε μπορείτε να το πληροφορηθείτε στη διεύθυνση: www.ypes.gr/services/eea/eea.htm   ή καλέστε τον τετραψήφιο αριθμό 1500 καθώς και την εθνική πύλη ΕΡΜΗΣ στη διεύθυνση www.ermis.gov.gr.

Η ψηφοφορία για την εκλογή των 22 ευρωβουλευτών θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το βράδυ.Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο Δήμου ή κοινότητας της χώρας. Οι εκλογείς για να ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφ’ όσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.

Ειδικά για την Αττική οι εκλογείς που θέλουν να πληροφορηθούν για το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζουν μπορούν να απευθύνονται στη Νομαρχία Αθηνών στα τηλέφωνα: 210-9232107, 210-9232130 και 210-9232460 από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Αντίστοιχα η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, έχει θέσει σε λειτουργία το Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών έως και την Κυριακή 7 Ιουνίου, ενώ πληροφορίες δίνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 1536, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Παράλληλα λειτουργεί και ο δικτυακός τόπος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.nath.gr

Όσοι ετεροδημότες υπέβαλαν δήλωση μέχρι 3 Μαρτίου 2009 και δεν υπέβαλαν αίτηση ακύρωσης, θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στο εκλογικό διαμέρισμα που έχουν ενταχθεί κατά την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών και σε εκλογικό τμήμα της περιοχής που έχουν την κατοικία τους.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες που υπέβαλαν αίτηση μέχρι 3 Μαρτίου 2009 θα ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους, μαζί με τους λοιπούς εκλογείς. Oι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε κράτος-μέλος της ΕΕ, έχουν δικαίωμα ψήφου και ψηφίζουν το Σάββατο 6 Ιουνίου.
Είναι απαραίτητη η επίδειξη -στην εφορευτική επιτροπή- της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s