ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση θητείας στο στρατό Ξηράς.


Image1Στους 9 μήνες μειώνεται η θητεία για όσους καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά στον Στρατό Ξηράς. Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Μεϊμαράκης, είναι έτοιμη η σχετική εισήγηση η οποία προβλέπει, όπως είπε, αναδρομική μείωση της θητείας στους 11 μήνες για όσους έχουν καταταγεί τον Ιανουάριο του 2009 και στους 10 μήνες για όσους έχουν καταταγεί τον Μάιο.
Στη μείωση αυτή της θητείας προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ με καθυστέρηση πέντε ετών, καθώς είχε προαναγγείλει προεκλογικά το 2004, ότι θα μειώσει συνολικά τη στρατιωτική θητεία στους 6 μήνες.

Έκτοτε παρά τις νέες υποσχέσεις, μείωση της θητείας δεν υπήρξε. Όπως είπε ο υπουργός οι αναγκαίες προϋποθέσεις έχουν ήδη επιτευχθεί. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε, ότι ήδη σταμάτησαν οι μετατάξεις από το στρατό ξηράς στο ναυτικό και στην αεροπορία, αν και η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει, ότι σε προηγούμενες σειρές κατάταξης έχει κάνει χιλιάδες κατατάξεις.

Για την πορεία στην Αεροπορία και στο Ναυτικό, η οποία ενδέχεται να καταργηθεί, είπε ότι οι σχετικές αλλαγές θα γίνουν περί το 2010-11.Δηλώσεις Βάσως Παπανδρέου.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Άμυνας, μέσω τηλεόρασης, για μείωση της θητείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση,υπό το κράτος της χθεσινής μεγάλης ήττας της,εξήγγειλε εσπευσμένα και αποσπασματικά μέτρα για τη θητεία των νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χωρίς μελέτες, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς να έχουν προχωρήσει στην αναγκαία αναδιάρθρωση της δομήςτων Ενόπλων Δυνάμεων, στην κατάργηση μονάδων και την συγκέντρωση των δυνάμεων, την ηλεκτρονική φύλαξη των στρατοπέδων, την σημαντική αύξησητων επαγγελματιών οπλιτών και την βελτίωση της εκπαίδευσης, προϋποθέσεις απαραίτητες, εξαγγέλλουν μείωση της θητείας, παρά τις αντιρρήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας.

Η ΝΔ, για μικροκομματικούς λόγους, χρησιμοποιείτο ευαίσθητο θέμα της θητείας προσδοκώντας κομματικά οφέλη, και αδιαφορεί για την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την άμυνα της χώρας.

Όλες οι μειώσεις θητείας μέχρι τώρα έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με σχέδιο και προγραμματισμό, χωρίς να υποβαθμίζεται η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και η άμυνα της χώρας.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s