ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Σκόπια

Ευνοϊκές αποφάσεις για το Σκοπιανό.


Κοινοποίηση από τον πρόεδρο της Βουλής προς τους βουλευτές ευνοϊκών για τα εθνικά θέματα αποφάσεων της Βουλής και του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

 

Κοινοποίηση από τον πρόεδρο της Βουλής προς τους βουλευτές ευνοϊκών για τα εθνικά θέματα αποφάσεων της Βουλής και του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Πρόσφατες ευνοϊκές αποφάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ, που κάνουν αναφορά σε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με σημαντικές αναφορές υπέρ των ελληνικών θέσεων, δημοσιοποίησε και κοινοποίησε προς όλους τους βουλευτές ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την απόφαση 486 της Βουλής των Αντιπροσώπων της 21ης Μαΐου 2009, καθώς και το ψήφισμα 169 της Γερουσίας της 4ης Ιουνίου 2009 με τα οποία παροτρύνεται η ΠΓΔΜ να εργασθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών για να επιτευχθούν οι από μακρού χρόνου υφιστάμενοι στόχοι των ΗΠΑ και των Η.Ε. μέσω της εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις διεθνείς χρήσεις από την ΠΓΔΜ. Παράλληλα παροτρύνεται η χώρα να απέχει από εχθρικές δραστηριότητες και να παύσει την παραβίαση των διατάξεων της ενδιάμεσης συμφωνίας, που επετεύχθη με τη μεσολάβηση των Η.Ε. μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδος αναφορικά με «εχθρικές δραστηριότητες και προπαγάνδα».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής κοινοποίησε στους βουλευτές την επιστολή που απέστειλαν στις 18 Μαΐου 2009 στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα 200 ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο, στην οποία καταγράφονται τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, τεκμηριώνοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s