«Θέλω να ελπίζω ότι με την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα θα μας δοθεί άλλη μια φορά η ευκαιρία να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε ότι και οι δύο χώρες είμαστε υποχρεωμένες να τηρούμε τις συμφωνίες μας και να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δουλεμπόριο, για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε τη λαθρομετανάστευση», ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην τουρκική τηλεόραση.
Η Ελληνίδα υπουργός σημείωσε την ανάγκη να εφαρμοσθεί το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταναστών που έχουν ήδη υπογράψει η Ελλάδα και η Τουρκία.
«Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ευημερεί και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την πολιτική μας σε αυτό τον τομέα», είπε η Ελληνίδα υπουργός, ενώ αναφερόμενη στα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο τόνισε ότι «δεν πρόκειται για διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πρόκειται για θέμα θρησκευτικής ελευθερίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι αρχηγός 300 εκ. Ορθοδόξων Χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο» και σημείωσε: