Σκόπια

Γκρούεφσκι. Δεν υπάρχει νεα πρόταση για την ονομασίαΟ πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με το μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στη Γενεύη, δεν κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, παρά μόνο έγινε ανταλλαγή απόψεων.
Ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε σχετικά: «Ο κ. Γιόλεφσκι επιστρέφει σήμερα. Με ενημέρωσε γενικά, χωρίς να μου δώσει πολλές λεπτομέρειες. Μου είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση και ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση διαφόρων λεπτομερειών και ζητημάτων.
Σύμφωνα με το συμπέρασμα του κ. Γιόλεφσκι, ο κ. Νίμιτς μάλλον ήθελε να ψηλαφίσει τον παλμό και να ακούσει τις θέσεις των δύο πλευρών μετά την τετράμηνη παύση, λόγω των εκλογών, τόσο στη Μακεδονία, όσο και στην Ελλάδα. Συναντήθηκαν επίσημα, ώστε να συζητήσουν διάφορες λεπτομέρειες, θέσεις και ιδέες, αλλά δεν υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση».
Ο κ. Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα στις αρχές του Ιουλίου.
Το θέμα που τίθεται προς την κυρία Μπακογιάννη, εν προκειμένω, είναι πολύ απλό: Πείτε μας κυρία υπουργέ των Εξωτερικών, ποιά ήταν η προηγούμενη πρόταση;

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s