ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / Τουρκία

Αιγαίο: Μαζικές παραβιάσεις, παρόντος του Μεϊμαράκη στην Κων/πολη…


Image1

Μαζικές παραβιάσεις στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από τουλάχιστον δύο σχηματισμούς τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σημειώθηκαν μέχρι αυτή την ώρα.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 14 παραβιάσεις από τις οποίες οι 10 έγιναν το πρωί από έναν σχηματισμό οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στη περιοχή Λέσβου, Χίου και Σάμου, με αποτέλεσμα την άμεση μετάβαση στην περιοχή ελληνικών μαχητικών που αναγνώρισαν τα τουρκικά μαχητικά χωρίς να έρθουν σε εμπλοκή μαζί τους αφού αυτά φρόντισαν να απομακρυνθούν εγκαίρως από την περιοχή.

Αντίθετα με τις πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί από κάποια ΜΜΕ, δεν έχουν σημειωθεί υπερπτήσεις σε κανένα από τα ελληνικά νησιά. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετέχει σε σύνοδο για την παγκόσμια ασφάλεια.

Στην Κωνσταντινούπολη πιθανή είναι η συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη με τον Τούρκο ομόλογό του. Το θέμα των παραβιάσεων αναμένεται να τεθεί και από την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών κατά τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

ΠΗΓΗ: DEFENCE NET

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s