ΕΛΛΑΔΑ / Λαθρομετανάστες / Τουρκία

Προκαλούν με τους μετανάστες.


Image1

Έγκεμεν Μπαγίς: «Δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο επανεισδοχής»

Σκληρή γραμμή υιοθετεί η Τουρκία στα ελληνοτουρκικά, μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση Μπακογιάννη-Νταβούτογλου στην Κέρκυρα. Ο διαπραγματευτής της Τουρκίας με την Ε.Ε. Έγκεμεν Μπαγίς (φωτό δεξιά) εξαπέλυσε μάλιστα προσωπική επίθεση εναντίον της υπουργού Εξωτερικών χαρακτηρίζοντας τις τελευταίες δηλώσεις της «εχθρικές και μη σοβαρές».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Μπαγίς έρχονται μόλις μία εβδομάδα μετά την προκλητική διασύνδεση από τον ίδιο της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ενώ δήλωσε ευθέως ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής που έχει υπογράψει με την Ελλάδα.

«Οι διεθνείς συμφωνίες δεν γίνονται με εξαναγκασμούς από αυτόν που φωνάζει πιο δυνατά», είπε χθες ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος- σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή- απαντούσε σε δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα «Ημερησία», σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, ανοίγοντας τα λιμάνια της προς τα πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να συνεργαστεί στο θέμα των λαθρομεταναστών. «Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει συνείδηση των ευθυνών και των υποχρεώσεών της», είπε ο Έγκεμεν Μπαγίς, προσθέτοντας ότι έχει δικαίωμα να αναμένει από τους συνομιλητές της να εκπληρώσουν και εκείνοι τις υποχρεώσεις τους, εννοώντας προφανώς την άρση του εμπάργκο κατά των Τουρκοκυπρίων.

«Για εσωτερική κατανάλωση»

Σύμφωνα με τον Έγκεμεν Μπαγίς, «η Τουρκία δεν έχει ξεκινήσει τις διεθνείς της σχέσεις χάρη στην Ε.Ε. ή με αφορμή την Ε.Ε.». Επισημαίνει μάλιστα ότι «αντίθετα με τους Έλληνες φίλους που έχουν πρώτο και μοναδικό θέμα στην ατζέντα τους το Κυπριακό, στην ατζέντα της Τουρκίας δεν υπάρχει μόνο το Κυπριακό». Με έναν τόνο ειρωνείας ανέφερε ακόμη ότι «η διπλωματική ιστορία της Τουρκίας ξεκίνησε 1.000 χρόνια πριν από το 1974»! Ο Τούρκος διαπραγματευτής υποστήριξε μάλιστα ότι οι δηλώσεις της υπουργού έγιναν με στόχο την εσωτερική κοινή γνώμη: «Δεν παίρνουμε στα σοβαρά εχθρικές δηλώσεις οι οποίες γίνονται για να χαϊδέψουν την κοινή γνώμη. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τέτοιες αξιολογήσεις. Αν θέλουν να μας στείλουν μήνυμα, δεν το λαμβάνουμε με αυτές τις μη σοβαρές δηλώσεις. Τις θεωρούμε ως μενού για εσωτερική κατανάλωση. Εμείς δεν προτιμούμε να στέλνουμε μηνύματα μέσω του Τύπου».

ΠΗΓΗ

One thought on “Προκαλούν με τους μετανάστες.

 1. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ ήταν ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ…

  Φυσικά δεν ήταν αυτός ο στόχος μέσα στις προσδοκίες των οργανωτών.
  Αλλά η συγκυριακή έπαρση κατά κανόνα δεν επιτρέπει στη λογική να ακτινογραφήσει με τρόπο νηφάλιο την πραγματικότητα και την αλήθεια.

  Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
  http://ellinikoforum.blogspot.com/

  Η βαρύγδουπη συνθηματολογία, περιλαμβάνει λέξεις – θέσεις που πολύ συχνά κουβαλάνε στην πλάτη τους ένα βαρύ νοηματικό φορτίο.
  Όταν συμπίπτει αυτά τα συνθήματα γύρω από τα οποία εξαντλείται το σύνολο της πολιτικής παρουσίας των φορέων τους, να αντιστοιχίζονται και με μια πραγματικότητα αδιαμφισβήτητα εκρηκτική, τότε οι φορείς τους βλέπουν τα ταμεία τους να γεμίζουν εύκολα και γρήγορα, στο πεδίο της τρέχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης.

  Κανείς δεν τους είπε όμως ότι φόρτωναν αυτή την ιδιότυπη αποταμίευση σε τρύπιες τσέπες…

  Στη σύντομη πολιτική του διαδρομή το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη κατά κανόνα ετεροκαθορίστηκε.
  Επιβεβαίωσε με τη στάση του και την τακτική του, πως η ανάγκη ύπαρξής του δεν ήταν η δική του ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, αλλά η πολιτική ανεπάρκεια της …πολυκατοικίας.
  Και είναι αυτονόητο…
  Και ήταν ΚΑΙ μοιραίο.

  Ήταν λοιπόν ένα κόμμα που ξεπήδησε μέσα από τον τακτικισμό…
  Ανδρώθηκε και οδηγήθηκε στο συνέδριό του παραδέρνοντας στον τακτικισμό…
  Και αποφάσισε υποκλινόμενο στον τακτικισμό να βάλει ταφόπλακα στην πολιτική του παρουσία.

  Αλλά αυτή είναι η μοίρα των διαττόντων… των τυχάρπαστων… των καιροσκόπων στην πολιτική.
  Διότι τη βιωσιμότητα και την προοπτική, την εξασφαλίζουν τα θεμέλια των ολοκληρωμένων πολιτικών επεξεργασιών, και τη σφυρηλατούν οι ξεκάθαρες ιδεολογικές προσεγγίσεις για το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
  Αυτά είναι που καθορίζουν όχι μόνο το στίγμα της στάσης του πολιτικού κόμματος στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και το χαρακτήρα και το στίγμα των στόχων του και την προοπτική του.

  Το σόφισμα του «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΥ» δεν είναι το ανθεκτικό σκαρί που μπορεί να σχεδιάσει κανείς μεσοπέλαγα πολιτικά ταξίδια.
  Μια κακοφτιαγμένη σχεδία είναι που τίθεται εν αμφιβόλω η ικανότητα της να φτάσει ακόμα και με μπουνάτσα μέχρι τη Σαλαμίνα στην καλύτερη περίπτωση.

  Όχι γιατί ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ πατριωτικός παρεμβατισμός έχει στοιχεία ενοχικά που δικαιούται κανείς να τα προσπερνά αβασάνιστα.
  Το αντίθετο μάλιστα…

  Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ πατριωτικός παρεμβατισμός…
  Είναι Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ για το σύγχρονο ελληνισμό και για τις επιθέσεις που δέχεται…

  Είναι η καθημερινή ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΗ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ απάντηση στα φαινόμενα του εκφυλιστικού εθνομηδενισμού που επιχειρούν να δηλητηριάσουν μ αυτά τη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, και που οφείλουμε να μην παραβλέψουμε την ανάλογη ισοπεδωτική αντίληψη που επιχειρείται και διεθνώς.
  Όμως…
  Ο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΣ» δεν είναι ιδεολογία….
  Δεν είναι θεωρία…
  Και δε θα γίνει ποτέ, όσο και αν η …Καρατζαφέρειος λαθροχειρία επιχειρεί πίσω από πλαστικά ψευτοϊδεολογήματα να αναλάβει τη διαχείριση μιας χρεοκοπημένης πολυκατοικίας.

  Η απάντηση στον εθνομηδενισμό δεν είναι η ακατάσχετη και άχρωμη πατριδοκαπηλία έστω κι αν κακότεχνα επιχειρείται να της προσδώσουν καιροσκοπικά το ονοματεπώνυμο του «εθνικού παρεμβατισμού», με αφυδατωμένο – ως προς την ουσία – περιεχόμενο και με ολοφάνερες δημοκοπικές επιδιώξεις.

  Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ εθνικός παρεμβατισμός, είναι…
  Μέρος μιας τακτικής,
  Κομμάτι μιας συνολικότερης πολιτικής στάσης,
  Ενταγμένος μέσα σε γενικότερες επεξεργασίες πολιτικές, με τρόπο που δεν θα είναι ιδεολογικά αποχρωματισμένος, που δεν θα είναι ετεροκαθοριζόμενη ως πρακτική, αλλά αρμονικά συνδυασμένη με μια καθολικότερη πολιτική πρόταση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με όραμα, με σαφείς πολιτικές και κοινωνικές στοχεύσεις.

  Για τον ΛΑ.Ο.Σ ποτέ δεν ήταν, και ποτέ δε θα μπορέσει να είναι κάτι ανάλογο.
  Είναι απλώς μια απέλπιδα προσπάθεια καιροσκοπικού κουκουλώματος του διαττοντισμού του.

  Κι αυτή η λαθροχειρία που επιχειρήθηκε είναι και η αρχή του τέλους του οσονούπω…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s