ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ενδιαφέρον αρθρο με τις Τουρκικές απόψεις.


tourkia
Του Zeynel LüleΘα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα, το οποίο η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες ολοένα και «διογκώνει», αφού πιστεύω ότι πίσω από τη «διόγκωση» αυτή κρύβονται άλλοι σκοποί.

Είναι το θέμα των λαθρομεταναστών…

Ίσως στην Τουρκία να μην έλκει την προσοχή κανενός, όμως εδώ και ένα χρόνο τα σύνορα της Ελλάδας δεν φρουρούνται μόνο από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, αλλά τα έχουν θέσει κάτω από ασφάλεια τόσο οι γαλλικές κορβέτες, όσο και οι ιταλικές φρεγάτες…

Δεν είναι μόνο οι παράκτιες ακτές, πάνω από τον Έβρο συνεχώς υπερίπτανται ιταλικά ελικόπτερα.

Αυτό τι σκοπό έχει;

Να σας το εξηγήσω:

Το πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία
Η Ελλάδα, εδώ και μερικά χρόνια, υψώνει συνεχώς «τον τόνο της φωνής της», δηλαδή διογκώνει το θέμα και στις διεθνείς πλατφόρμες αναφέρει ότι «βρίσκεται κάτω από την κατοχή των λαθρομεταναστών».

Την δε ευθύνη γι’ αυτό την φορτώνει στην Τουρκία. Όμως, η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Οι αριθμοί δεν το επιβεβαιώνουν.

Τον τελευταίο χρόνο, οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν 146.000 λαθρομετανάστες. Οι 30.000 εξ αυτών συνελήφθησαν στα σύνορα του Έβρου και οι 15.000 στα ελληνικά νησιά. Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι 45.000 λαθρομετανάστες πέρασαν μέσω Τουρκίας. Τότε, οι άλλοι 100.000 λαθρομετανάστες από πού ήρθαν;

Θεωρείται βέβαιο ότι δεν προήλθαν από την Τουρκία. Προήλθαν από τη Λιβύη, την Αλβανία, τη Βουλγαρία κλπ…Τότε, τα δάχτυλα της Αθήνας γιατί δείχνουν την Τουρκία;

Θα σας εξηγήσω το αίτιο. Άλλωστε, για το λόγο αυτό και στην αρχή του άρθρου μου ανέφερα ότι «πίσω από τη διόγκωση αυτή υπάρχει άλλος σκοπός».

Έχει κινητοποιηθεί η Frontex
Η δική μου παρατήρηση είναι ότι η Ελλάδα με την πολιτική της αυτή επιζητεί να θέσει κάτω από διεθνή ασφάλεια τα «αδιευκρίνιστα» σύνορά της στο Αιγαίο, σύμφωνα με τους δικούς της «προσδιορισμούς».

Το σημαντικότερο είναι ότι η Αθήνα θέλει «έμπρακτα» να προσδιορίσει «τη γραμμή του FIR» Αθηνών, «ως σύνορο του Αιγαίου» και αυτό να το περάσει ως «οριοθέτηση της Ε.Ε.». Ο ορισμός είναι: «Το Αιγαίο είναι μια ελληνική λίμνη»…

Ως γνωστόν, η Ε.Ε., προκειμένου να διαφυλάξει τα εξωτερικά της σύνορα, αλλά και προκειμένου να παρεμποδίσει τη λαθρομετανάστευση, έχει δημιουργήσει μια δύναμη με την ονομασία «FRONTEX». Η δύναμη αυτή δραστηριοποιείται ενεργά από το 2007 και εντεύθεν. Είκοσι επτά ελικόπτερα, 21 αεροσκάφη και 116 πλοία αναμένουν έτοιμα, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν σε ώρα ανάγκης.

Άλλωστε, η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο άρχισε να επωφελείται ενεργά από την ‘Frontex’. Αυτό πλέον δεν είναι μυστικό. Από εδώ πηγάζει και το γεγονός ότι οι εν λόγω φρεγάτες και κορβέτες, αλλά και τα ελικόπτερα, άρχισαν να «περιπολούν» στα τουρκικά σύνορα.

Κατά την κρίση των Ιμίων, η Ε.Ε. είχε πει: «Τα Ίμια είναι ελληνικές βραχονησίδες». Έτσι, και βάσει της άποψης αυτής, άρχισε να δραστηριοποιείται στο Αιγαίο, το οποίο έχει διαμορφωθεί βάσει του ελληνικού προσδιορισμού, προκειμένου «να διαφυλάξει τα σύνορα της Ε.Ε.».

Το πρόβλημα εκπέμπει συναγερμό
Η Τουρκία είναι ανίδεη της κατάστασης…Επιπλέον, πιέζεται εκ μέρους της Ε.Ε. να υπογράψει μια συμφωνία για την επιστροφή στην Τουρκία όλων των λαθρομεταναστών, έστω και αν δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι οι λαθρομετανάστες αυτοί πέρασαν στα εδάφη της Ευρώπης μέσω Τουρκίας.

Μάλιστα η Ε.Ε. δεν προσεγγίζει ούτε και σε έναν διαμοιρασμό του οικονομικού κόστους που θα προκύψει. Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της, ακόμη και με τη δύναμη της ‘Frontex’, τότε η Τουρκία πώς θα τα φυλάξει;

Όμως, εν τω μεταξύ, η Ε.Ε, προκειμένου η Αθήνα να παράσχει «καλούς όρους στέγασης» στους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, άρχισε να στέλνει «χρήμα με ουρά».

Δεν ξέρω αν μπόρεσα να σας εξηγήσω την κατάσταση ξεκάθαρα.

Άραγε, τη σημασία του θέματος αυτού, το οποίο άρχισε να εκπέμπει και «σήμα συναγερμού», πώς αλλιώς θα μπορούσα να σας το εξηγήσω;… Το θέμα το αφήνω στην υψηλή πληροφόρηση της Άγκυρας.

πηγή

One thought on “Ενδιαφέρον αρθρο με τις Τουρκικές απόψεις.

  1. Γκεμπελικοί μέθοδος και αρλούμπες λέμε μια αλήθεια και 99 ψέματα και άντε να μάθει ο τυχαίως περαστικός επισκέπτης της κάθε ιστοσελίδας την διευκρίνησή και την αλήθεια. Θα μπορούσε ο παραπάνω κύριος να κάνει διάλογο μέσα από την ιστοσελίδα μου για να φανεί και ο ρόλος του για τα λεγόμενά του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s