ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πρός άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης;


XALKI4Επίσκεψη στο Φανάρι
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο Γερμανός πρέσβης στην Τουρκία Έκαρτ Κουντζ. Μετά τη συνάντηση εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα επαναλειτουργήσει.
«Ελπίζουμε όλοι ότι πολύ σύντομα η Σχολή της Χάλκης θα επαναλειτουργήσει», είπε.
«Συζητήσαμε το θέμα της ελευθερίας της θρησκείας στην Τουρκία και στις χώρες μας, και την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Εκ.Κουντζ και επανέλαβε πόσο σημαντική είναι η ίση μεταχείριση όλων των θρησκειών όσον αφορά την εκπαίδευση των ιερέων και άλλου θρησκευτικού προσωπικού.
Ο Γερμανός πρέσβης ενημέρωσε επίσης τον Πατριάρχη για το συνέδριο που οργάνωσε στην καλοκαιρινή κατοικία της γερμανικής πρεσβείας, στα Θεραπειά, με θέμα το θρησκευτικό διάλογο χριστιανών – μουσουλμάνων.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
«Ας σημειώσουμε ότι υπάρχει μία θετική εξέλιξη από αυτή την πλευρά, χωρίς να έχει ακόμα βρεθεί η πλήρης λύση», είπε ο Γερμανός πρέσβης και πρόσθεσε ότι «υπήρξαν επίσης ορισμένες ενδείξεις από την τουρκική κυβέρνηση που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανοίγματα στο μέλλον».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s