ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Όλοι μια γροθιά!


Image3

Του Μάκη Κουρή

Απέναντι στον Μπιν Λάντεν της γειτονιάς μας, την Τουρκία, που προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει με τις καθημερινές αεροπορικές επιδρομές πάνω από τα νησιά μας και τις συνεχείς επιθετικές εισβολές στον εναέριο χώρο μας, για να τη βάλουμε συνεταίρο στο Αιγαίο μας, μία πρέπει να είναι η απάντηση.

Δεν σας φοβόμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε στο φρενοκομείο, αν ανοίξετε την πόρτα, για να θυμίσουμε την ιστορική φράση του Γεωργίου Παπανδρέου, που την είπε τον Αύγουστο του 1964 με τους βομβαρδισμούς στην Κύπρο. Και το «Μολών λαβέ» που είπε ο Ανδρέας και εκείνο το «Βυθίσατε το Χόρα», που πρότεινε στον Καραμανλή, αν επιχειρούσε η Τουρκία έρευνα στα δικά μας χωρικά ύδατα. Όλα αυτά ήλθε η ώρα που πρέπει να επαναληφθούν. Με μια φωνή. Επιτέλους, κανένας μας δεν μπορεί να παίζει με την πατρίδα. Να απειλείται η κυριαρχία της χώρας μας κι εμείς να προτάσσουμε το οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον.

Το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Οι διεθνείς συνθήκες στηρίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα ποτέ δεν διεκδίκησε τίποτε πέρα απ’ αυτά που κατέχει! Ενώ θα μπορούσε. Τους ελληνικούς κίονες, την Αγια-Σοφιά διαφημίζει η Τουρκία για να προσελκύσει τουρίστες. Ομορφιές, δημιουργήματα ελληνικά. Τα χάσαμε με δική μας ευθύνη.

Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε το χέρι. Με ειλικρινή διάθεση να ζήσουμε φιλικά. Η απάντηση ήταν βανδαλισμοί και λεηλασίες το 1955 στην Κωνσταντινούπολη, ο «Αττίλας» στην Κύπρο, 35 χρόνια τα τουρκικά στρατεύματα κατέχουν τμήμα ανεξάρτητης χώρας. Και ωμά ζητάνε στο Αιγαίο βραχονησίδες, στη Θράκη ρόλο.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε από τους «γείτονες» ούτε μια χειρονομία καλής θέλησης. Ένα χιλιοστό πίσω. Παρά το ζεϊμπέκικο του Γιώργου και την κουμπαριά του Καραμανλή. Μύθος και η πολιτική της «βήμα βήμα» προσέγγισης του Σημίτη. Μύθος και τα καλοπιάσματα. Παρότι δεν έχουν παράπονο. Από υποχωρήσεις άλλο τίποτε. Ύμια, Μαδρίτη, Ελσίνκι… Πάνω σε αυτά στηρίζουν τις επεκτατικές ορέξεις τους.

Το κακό παιδί στη γειτονιά δεν είναι η Ελλάδα. Είναι η Τουρκία. Που δεν κρύβει ότι θέλει να γίνει πασάς στην περιοχή. Και η Ελλάδα το γιουσουφάκι της.

Να το ξεχάσουν. Μπορεί να έχουν σήμερα τους Αμερικανούς, τον Ομπάμα μαζί τους, αλλά η Ιστορία διδάσκει ότι πάντα υπάρχει και ο Δαβίδ. Όταν μάλιστα έχει ελληνική ψυχή. Αρκεί να είμαστε όλοι μαζί. Ενωμένοι. Να μη βγάζουμε τα μάτια μας. Μόνοι μας. Προς μεγάλη χαρά των εχθρών μας. Μπορούμε επιτέλους να συνεννοηθούμε. Για την Ελλάδα, που ανήκει σε όλους μας… Και σαν πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι το τελεσίγραφο έστω καθυστερημένα ότι αν δεν σταματήσουν τις προκλήσεις, αν δεν δηλώσουν ότι αναγνωρίζουν τα σύνορά μας, η Ελλάδα θα βάλει βέτο σε κάθε παραπέρα διαδικασία για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο χέρι της είναι να πάρει το διαβατήριο.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s