ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσίου Πάτρας


Εγκαινιάστηκε, με τρία χρόνια καθυστέρηση, την Παρασκευή το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, στους χώρους του οποίου θα στεγαστούν σημαντικά ευρήματα. Στα εγκαίνια παρευρέθη ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.  Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο, στους χώρους του οποίου θα στεγαστούν σημαντικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων τα 14 ψηφιδωτά του, έκτασης άνω των 300 τ.μ.

Το κτίριο, το οποίο ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε να παραδίνεται το 2006, θα ανοίξει τις πύλες του, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μία σημαντική ενότητά του: αυτή που αφορά στο δημόσιο βίο στην αρχαία Πάτρα και η οποία αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό το φθινόπωρο.

Το μουσείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα μουσεία της χώρας. Βρίσκεται επί της νέας Εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών, στην είσοδο της πόλης, έχει εμβαδόν 8.000 τ.μ. και ξεχωρίζει χάρη στην αρχιτεκτονική του, την οποία υπογράφει ο κ. Θεοφάνης Μπομπότης, με την τεράστια ασημένια σφαίρα στην πρόσοψη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος της Πάτρας Ανδρέας Φούρας, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Πολιτισμού να συμβάλλει για να αποκτήσει η πόλη Βυζαντινό Μουσείο.

«Ο τελικός μας στόχος είναι η Πάτρα να αποκτήσει την απαραίτητη μουσειακή υποδομή μιας σύγχρονης πόλης» δήλωσε.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s