ΕΛΛΑΔΑ / Uncategorized

Κοσμογονία σε μια ολοκαίνουργια Ε.Υ.Π.


#2 EYPΗ «δεσποινίς Κατεχάκη» δίδεται με προίκα Το προικοσύμφωνο περιλαμβάνει προσλήψεις, επιστημονικό προσωπικό και αυξημένα κονδύλια Π. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ | Κυριακή 26 Ιουλίου

Μια νέα, αναβαθμισμένη από κάθε πλευρά, Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ανέλαβε ο τέως εισαγγελέας Εφετών, μέχρι πρότινος επιφορτισμένος με την εποπτεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, μετά την αιφνίδια αντικατάσταση του κ. Ι.Κοραντή. Προκειμένου να πειστεί ο νέος διοικητής ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να εγκαταλείψει τον εισαγγελικό κλάδο μετακομίζοντας στην έδρα των μυστικών υπηρεσιών, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι η «δεσποινίς Κατεχάκη»προσωνύμιο που απέκτησε μετά τις κάθε άλλο παρά κατασκοπικές, δήθεν, συνθηματικές επικοινωνίες την εποχή της ελληνικής περιπέτειας Οτσαλάνδεν έχει μόνον αμαρτωλό παρελθόν, αλλά και σπουδαία προίκα.

Του την παρέδωσε μάλιστα αμέσως, στο πρώτο τους ραντεβού, στο υπουργικό γραφείο. Ο κ. Παυλόπουλος άνοιξε το συρτάρι του και έβγαλε από μέσα τον ολοκαίνουργιο οργανισμό λειτουργίας της υπηρεσίας, που προβλέπει και νέες διευθύνσεις, και άλλα μηχανήματα τεχνολογίας και βέβαια σημαντικές προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού, όλα αυτά συνοδευμένα από τα απαραίτητα κονδύλια.

Επειτα από αυτά, ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν ήθελε και πολύ να πειστεί να εγκαταλείψει τα εισαγγελικά του καθήκοντα, καθώς εδώ και χρόνια προσανατολιζόταν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν του είχε δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία· άλλωστε, δεν είχε ολοκληρώσει και τον αναγκαίο κύκλο στο εισαγγελικό σώμα.

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ θα λογοδοτεί μόνο σε αυτόν ο οποίος τον διόρισε, τον υπουργό Εσωτερικών δηλαδή, ενώ το έργο του θα συνδράμουν οι δύο υποδιοικητές της υπηρεσίας κκ. Π. Αλυφαντής και Σ. Τσιτσιμπής, οι οποίοι συνεργάστηκαν και με τον κ. Κοραντή.

Με τον νέο οργανισμό η ΕΥΠ εκσυγχρονίζεται περαιτέρω με νέες, προωθημένες τεχνολογίες και ενισχύεται με επιστημονικό προσωπικό, ενώ αξιοποιείται πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό που έχει και αντιμετωπίζονται αδυναμίες στη δομή και στη δράση της. Η νέα ΕΥΠ θα είναι αρμόδια και για την αντιμετώπιση « ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά των κρίσιμων υποδομών της χώρας και συγκεκριμένα κατά των δικτύων επικοινωνιών,εγκαταστάσεων αποθήκευσης πληροφοριών και συστημάτων πληροφορικής».

Παράλληλα, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα «μεγάλα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο την κοινωνία μας, αλλά και τη διεθνή κοινότητα από πλευράς εγκληματικών απειλών και θα υποστηρίζει την παραγωγή και εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών ασφαλείας που θα εγγυώνται την εθνική ασφάλεια και το συμφέρον του ελληνικού λαού, στη σταθερή προοπτική της ειρήνης και της ευημερίας», όπως αναφέρεται επί λέξει στον νέο οργανισμό. Και όλα αυτά «πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας του απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφάνειας».

Στο πλαίσιο αυτό συνιστώνται νέες υπηρεσίες, ενώ άλλες συγχωνεύονται και άλλες καταργούνται. Οι προσλήψεις του πολιτικού προσωπικού της ΕΥΠ θα γίνονται εκτός ΑΣΕΠ, με επιλογή μεταξύ όσων έχουν τα αναγκαία εκείνα προσόντα για να ενταχθούν στην κρατική υπηρεσία. Οι νεοδιοριζόμενοι θα φοιτούν υποχρεωτικά για δύο χρόνια στα σχολεία που λειτουργούν στην ΕΥΠ.

Κατά 30,8% αυξάνεται το προσωπικό που κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο (προβλέπονται 548 θέσεις), ενώ αντίθετα μειώνεται από 8,1% ως 11,4% το προσωπικό των άλλων κατηγοριών, τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Μειώνεται όμως και το ποσοστό των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, κτλ., που θα αποσπώνται στην ΕΥΠ, ενώ για πρώτη φορά προβλέπεται απόσπαση δύο αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιπροσθέτως, για πρώτη φορά συνιστάται στην ΕΥΠ Γραφείο Εισαγγελέα που θα ασχολείται με υπηρεσιακά θέματα. Οι αρμοδιότητες του εισαγγελέα της ΕΥΠ δεν καθορίζονται ούτε από τον νόμο 3649/2008 με τον οποίο αναμορφώθηκε η υπηρεσία, αλλά ούτε και από τον οργανισμό της. Πάντως, όπως έλεγαν γνωρίζοντες τα πράγματα, ο εισαγγελέας της ΕΥΠ θα χορηγεί με διαδικασίες εξπρές τις άδειες που απαιτούνται για να λειτουργήσει το προσωπικό και οι υπηρεσίες της κρατικής υπηρεσίας και δεν θα περιμένουν τις χρονοβόρες διαδικασίες των κατά τόπους Εισαγγελιών Πρωτοδικών.

Οι αρμοδιότητες των εννέα διευθύνσεων
ΕΝΝΕΑδιευθύνσεις θα έχει η νέα αναδομημένη ΕΥΠ. Από αυτές οι τέσσερις έχουν καθοριστικές και «λεπτές» αρμοδιότητες. Σύμφωνα με τον νέο «χάρτη» της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών οι αρμοδιότητες των νευραλγικών διευθύνσεών της έχουν ως εξής:

Α΄ Διεύθυνση: Αρμόδια για τη συλλογή πληροφοριών που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας στον στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό τομέα.

Β΄ Διεύθυνση: Αρμόδια για θέματα συνεργασίας της ΕΥΠ με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.

Γ΄ Διεύθυνση: Αρμόδια για να συλλέγει, επεξεργάζεται και παρέχει πληροφορίες και εκτιμήσεις για τρομοκρατικές απειλές και για δραστηριότητες ομάδων οργανωμένου εγκλήματος. Επίσης, είναι αρμόδια για συλλογή, επεξεργασία και διανομή στις αρμόδιες αρχές των πάσης φύσεως πληροφοριών που αφορούν την αντιμετώπιση της κατασκοπικής δραστηριότητας σε βάρος της χώρας, την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των εθνικών εν γένει συμφερόντων.

Δ΄ Διεύθυνση: Αρμόδια: * για τη συλλογή πληροφοριών από και με ηλεκτρονικά μέσα και για την ασφάλεια εν γένει των εθνικών επικοινωνιών, * για τεχνικής φύσεως θέματα ασφάλειας πληροφοριών (ΙΝFΟSΕC) και ειδικότερα για την ασφάλεια των εθνικών και των με την ΕΕ επικοινωνιών και των συστημάτων τεχνολογίας πληροφοριών, * για τη συλλογή, την επεξεργασία δεδομένων και την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων, καθώς και για την αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά των κρίσιμων υποδομών της χώρας και ειδικότερα κατά των δικτύων επικοινωνιών, εγκαταστάσεων αποθήκευσης πληροφοριών και συστημάτων πληροφορικής.
πηγή

3 thoughts on “Κοσμογονία σε μια ολοκαίνουργια Ε.Υ.Π.

 1. σχετικα με τις προσληψεις στην ευπ ενας ανθρωπος σαν και εμενα που εχει τελειωσει ειδικες δυναμεις εχει ψυχωση με
  με τις μυστικες υπηρεσιες και ειναι προθυμος να δωσει και την ζωη του για την εθνικη ασφαλεια της χωρας,αλλα το μονο του προβλημα ειναι οτι ειναι αποφοιτος γυμνασιου,εχει καμια προοπτικη εξελιξης μπα δεν νομιζω εσεις τι λετε.

  σημειωση ουτε στην αστυνομια μπορω να παω ουτε στην πυροσβεστικη πουθενα δηλαδη πως περιθαλπτει το κρατος αυτα τα παιδια που για καποιους λογους δεν μπορεσαν να τελειωσουν μια ανωτερη σχολη. σας ευχαριστω snake..

 2. Φίλε snake καταρχήν ευχαριστούμε που μας επισκέπτεσαι.

  Σχετικά με το σχόλιο σου που ζητάς τη γνώμη μας, η προσωπική μου άποψη είναι απαισιόδοξη. Εδώ δεν έχουν ακόμα αναγνωρίσει τη προσφορά όσων πολέμησαν το 1974 στη Κύπρο, πόσο μάλλον να ασχοληθούν με «αιτήματα» σαν το δικό σου. Επίσης οι προσλήψεις σε αυτές τις υπηρεσίες, γίνονται όπως και σε όλες δηλαδή, βασισμένες…και σε κομματικά κριτήρια ή και συμφέροντα.

  Να είσαι καλά.
  Λουκάς.

 3. Τον προηγουμενο γιατι τον »φαγανε» αραγες;;; δικη του επιτυχια η υποθεση Βλαστου.Μηπως επειδη βγηκανε στην φορα καποια γαλαζια ονοματα;Τι να κανουμε τα μονα γαλαζια παιδια που ειναι αναμαρτητα μου φαινεται ειναι μονο τα ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ…….

  Ioyllianos (οχι ο παραβατης,ο αλλος)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s