ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι συμβαίνει στη Κύπρο;Αντιγράφω από το άρθρο του Πολίτης Online.

Καμπάνες έπεσαν σε εκπαιδευτές στα Κέντρα Εκπαίδευσης Λάρνακας και Πάφου, οι οποίοι διέταξαν νεοσυλλέκτους να εκφωνήσουν συνθήματα τα οποία δεν προβλέπονταν στη διαταγή του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Στους εκπαιδευτές επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή φυλάκισης, ενώ απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ο υπουργός ‘Αμυνας Κώστας Παπακώστας, μιλώντας στο περιθώριο της τελετής διαβεβαίωσης των 12 απόφοιτων μαθητών από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της Ελλάδας, είπε πως μετά από μια πρόχειρη διοικητική έρευνα που έχει γίνει, έχουν δυστυχώς επαληθευτεί οι πληροφορίες για εκφώνηση απαράδεκτων συνθημάτων και χαρακτήρισε λυπηρό, απαράδεκτο και αξιόποινο το γεγονός.

Τρία φαίνεται πως είναι τα συνθήματα τα οποία οδήγησαν στην απομάκρυνση των εκπαιδευτών. Τα συνθήματα «Τούρκος καλός είναι μόνο ο εχθρός» και «Τούρκος καλός είναι μόνο ο νεκρός», τα οποία δεν προβλέπονται από το ΓΕΕΦ, αφού κρίνεται ότι αντιστρατεύονται τον αγώνα για επανένωση του νησιού και φανατίζουν τους στρατιώτες. Το δεύτερο σύνθημα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς», το οποίο θεωρείται εθνικιστικό.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνθημα είχε προκαλέσει αντιδράσεις και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή, όταν είχε εκφωνηθεί από άγημα λοκατζήδων στο προαύλιο του Προεδρικού.

ΣΧΟΛΙΟ
Τί γίνεται εδώ; Τι διαταγές είναι αυτές; Μπράβο στα παλικάρια που δεν υπάκουσαν.
Δηλαδή για να καταλάβω οι Τούρκοι έχουν καταλάβει το νησί μου εδώ και 35 χρόνια….
Μπορεί να σκότωσαν την μάνα μου τον πατέρα μου κι όλο μου το σόϊ….
Μου πήραν το σπίτι με την βία, βίασαν και έσφαξαν αδιακρίτως…..
Και τώρα έρχεται μια κατάπτυστη κυβέρνηση προδοτών και μου ζητάει να μην λέω αντιτουρκικά συνθήματα; Δηλαδή η Εθνική Φρουρά θα βγαίνει να μαζεύει λουλουδάκια;
Μήπως κ. Χριστόφια να κλείνατε και μια συμμαχική συμφωνία με τον στρατό κατοχής;

Δηλαδή κλείνουν τα στρατόπεδα, μειώνουν την δύναμη της Εθνικής Φρουράς και μετά τους απαγορεύουν να είναι αντιτούρκοι……

Στο μεταξύ έχω κι ένα πολυ ευχάριστο νέο, ο Τουρκικός κατοχικός στρατός έδωσε διαταγή να τραγουδούν οι άντρες του τραγουδάκια για τον Σολωμό Σολωμού και τον Τάσο Ισαάκ…….

Μα δεν ντρέπεστε; Και ποιό πολύ οι στρατιωτικοί. Καλά οι πολιτικοί πάντα ήταν πουλημένοι, εσείς; Σας δίνουν τέτοιες διαταγές σας λένε ποιά τραγούδια και συνθήματα θα λέτε και το δέχεστε; Που είναι οι παραιτήσεις σας και οι διαμαρτυρίες σας;

Το φρόνημα των ανδρών κύριοι δεν ανεβαίνει με τραγουδάκια για κοπέλλες και λουλουδάκια……

Δεν πρέπει λέει να φανατίζεται η Εθνική Φρουρά……Στρατός που δεν είναι φανατικός δεν είναι στρατός. Εδώ τους καλείται, υποτίθεται, να τα βάλουν με μια χώρα από τις μεγαλύτερες δυνάμεις (στρατιωτικώς) του ΝΑΤΟ. Τους καλέιται να προστατέψουν την ελεύθερη Κύπρο από υπέρτερες δυνάμεις, δηλαδή μια αποστολή αυτοκτονίας και δεν θα είναι φανατικοί; Κι έχουν και χίλια δίκια με το μέρος τους……
Μα τι άνθρωποι είστε;

Λυπάμαι όσους ψήφισαν το ΑΚΕΛ και όλους όσους υποστηρίζουν άτομα οποιουδήποτε κόμματός που έχουν τέτοιες ιδέες. Ξέραμε ότι αν γίνει κυβέρνηση το ΑΚΕΛ θα βλέπαμε σημεία και τέρατα αλλά σε τέτοιο βαθμό………..

Θυμηθείτε ότι σύντομα η κυβέρνηση αυτή θα απαγορεύση των Εθνικό Υμνο στην Εθνική Φρουρά γιατί μιλάει για τα κόκκαλα των Ελλήνων τα Ιερά…….ειναι εθνικιστικός πως να το κάνουμε……..

Αλλά και η έννοια ελευθερία δεν μου ακούγεται πολύ καλά αφού όπως καταλαβαίνετε η κυβέρνηση αυτή απέργάζεται λύση χωρίς ελευθερία. Μια λύση που θα υποχρεώνει την ελληνική πλειοψηφία στην Κύπρο σε ΙΣΟΤΙΜΗ διαβίωση με την τουρκική μειοψηφία. Πράγμα που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Και να θυμάστε ότι αν ποτέ δεχθούν οτιδήποτε οι Τούρκοι, ο κατοχικός στρατός εννοείται πως δεν πρόκειται να φύγει…….. Θα είναι στον σβέρκο μας για πάντα.
Ο Τούρκος φεύγει μόνο όπως ήρθε…με πόλεμο.

Οι πολιτικοί νομίζουν ότι στις σύγχρονες διεθνείς συνθήκες οι κατοχικοί στρατοί φεύγουν με διπλωματικά μέσα……
Ναί σε κάποιες περιπτώσεις, φεύγουν, αλλά μόνο όταν έχουν βάλει στην εξουσία μια κυβέρνηση ανδρεικέλων……….(Γρενάδα, Κόσοβο, σε λίγο Ιράκ και Αφγανιστάν). Αλλες φορές πάλι δεν φεύγουν ποτέ…(Θιβέτ, Β. Κύπρος, Β. Ιρλανδία)

Απορώ η Βρετανία γιατί να στείλει ολόκληρη αρμάδα για να απελευθερώσει στα 2000 χλμ τα νησιά Φώκλαντ που κατέλαβαν οι Αργεντινοί το 1982!!!!! Γιατί δεν αποφάσιζαν να λύσουν το θέμα διπλωματικά……….

Το δεύτερο σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς», σηκώνει παρεξήγηση. Χριστόφια είσαι τυχερός που δεν ζούνε τα παλικάρια της ΕΟΚΑ. Γιατί μάλλον μετά από αυτό θα ήταν και πάλι στα βουνά ΕΟΚΑ Γ΄.
Θα τους έκλεινες στα μπουντρούμια και θα τους βασάνιζες…..

Σου υπενθυμίζω δύο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Αχ να μην ζεί………

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

Σκλαβωμένη μου Κύπρος, λατρευτή μου πατρίδα

που δεμένη στενάζεις με βαριάν αλυσίδα.

Τα δεσμά τα βαριά σου σε λιγάκι θα σπάσεις

και στης μάνας Ελλάδας την αγκάλη θα φτάσεις.

Της σκλαβιάς η φουρτούνα ολοένα σε δέρνει

και τη νίκη ζητάει και γιαλός και στεριά.

Όμως νάτην, η νίκη με χαμόγελο φέρνει

σαν σε όνειρο μέσα τη γλυκιά Λευτεριά

στο κεφάλι σου, Κύπρος, με χαρά στο φορεί.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Μόνο λίγο ακόμα

και στο μαύρο σου χώμα

που η σκλαβιά και ο πόνος τώρα τρυπά,

η γλυκειά Λευτεριά,

καρτερούν τα παιδιά σου ξανά,

πως με φλόγα και πάλι κοντά σου θαρθεί.

Κύπρος, Κύπρος, γλυκειά μας Πατρίδα,

κάνε τώρα να λάμψει του σπαθιού σ’ η λεπίδα.

Από σε καρτερούμε τη σκλαβιά για να διώξεις από σένα,

ω Κύπρος γλυκειά, με τη μάνα Ελλάδα να βρεθείς αγκαλιά.

Μόνο λίγο ακόμα ένας ήλιος θα λάμψει

πιο λαμπρός και για μας.

Χριστόφια πάνω στην φωτογραφία βλέπω στους τάφους των παλικαριών, ελληνικά σημαιάκια ή μου φαίνεται….τρέχα βγάλτα γρήγορα…………..

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s